Black Mirror'ın yaratıcısı: 6. sezonu yayımlayamadan bölümlerden birindeki tahmin gerçekleşti

"Kıyamet kahini olarak ünlenmeyi kabul ediyorum ama bu endişe verici"

Charlie Brooker, dizinin bir bölümü için ChatGPT'yle çalıştığını ancak sonucun "berbat" olduğunu söyledi (Netflix)

Black Mirror'ın yaratıcısı Charlie Brooker, dizinin ürkütücü teknolojik gelişmeler konusundaki öngörüsüne dair ününün 6. sezonda da devam edeceğini açıkladı.

Brooker, dizinin yeni sezondaki spekülatif bilimkurgu önermelerinden birinin çoktan gerçekleştiğini söyledi.

Her bölümde modern gelişmelerin karanlık tarafına odaklanan farklı bir hikayenin anlatıldığı tekno-korku türündeki dizi, ilk olarak 2011'de Britanya'nın Channel 4 kanalında yayımlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

3. sezondan bu yana yapımcılığını Netflix'in üstlendiği dizi, 4 yıllık aranın ardından 15 Haziran'da 5 bölümlük 6. sezonuyla platforma geri dönecek.

Sinema ve popüler kültür dergisi Empire, Black Mirror'ın 6. sezonu öncesinde Brooker'la söyleşi yaptı. Röportajda dizinin öngörü konusundaki ünü tartışıldı. Brooker, dizinin Metalhead adlı bölümünde robotik polis köpeklerini öngördüğüne dair haberler çıktığını ancak aslında kendisinin köpeklerin görüntülerinden esinlendiğini söyledi. 

"Kıyamet kahini olarak ünlenmeyi kabul ediyorum çünkü bu kullanışlı bir tanıtım ama aynı zamanda endişe verici" diyen Brooker sözlerini şöyle sürdürdü: 

Açıkçası böyle bir şey yaparken, zaten var olan şeylerden faydalanıyor ve tahminlerde bulunuyorsunuz. Yani, etrafta koşuşturan robot köpeklerin olduğu 2017 tarihli Metalhead bölümü var ve insanlar 'New York Polisi'nin teknoloji şirketi Boston Dynamics'ün ürettiği robot köpeklerini işe aldığını görüyorum! Aynı Black Mirror'daki gibi' diyor. Hayır, Boston Dynamics'in köpeklerinin videolarını görmüştüm ve bölümü bu yüzden yazdım.

Herhangi bir doğaüstü yeteneği olmadığını söyleyen Brooker, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu biraz spoiler olur ama 6. sezon çekimleri sırasında bir haber tekrar gündeme geldi ve ben gerçekten iyi değildim. Bir hafta kadar uyuyamadım, çünkü sinirlerimin bozulması için fazla bir şey olmasına gerek yok. Sanırım bunun büyük bir kısmı 80'ler çocuğu olarak büyümekten (71 doğumluyum), televizyonda Soğuk Savaş'ı izlemekten ve her an her şeyin mahvolacağını düşünmekten kaynaklanıyor.

Black Mirror'ın önümüzdeki sezonunda 5 bölüm var, dolayısıyla Brooker'ın atıfta bulunabileceği sınırlı sayıda hikaye var. Ancak bölümlerden ikisinin olay örgüsü büyük ölçüde bilinmiyor. Bunlar, iki belgeselcinin küçük bir kasabadaki sırrı keşfetmelerini konu alan Loch Henry ve ABD'yle Sovyetler Birliği arasında 1969'daki "Uzay Yarışı"nın alternatif bir versiyonunda yaşanan trajediyi anlatan Beyond the Sea.

Brooker'ın hangi olaydan bahsettiği ve Black Mirror'ın 6. sezondaki hangi bölümüne atıfta bulunduğu, dizi gelecek hafta yayımlandıktan sonra ortaya çıkacak. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Empire

DAHA FAZLA HABER OKU