Erdoğan'dan "kentsel dönüşüm" açıklaması: Gözünü para hırsı bürüyenlerin kaprislerine boyun eğmeyeceğiz

Erdoğan, "Kentsel dönüşümde daha dirayetli adımlar atacağız. İdeolojik saplantılarla hareket edenlerin, gözünü para hırsı bürümüşlerin kaprislerine boyun eğmeyeceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldığı 9 millet bahçesinin açılış töreninde konuştu. 

Yapımı tamamlanan millet bahçeleri ile ilgili bilgi veren Erdoğan, "Bizim dünya görüşümüzün özünde tabiatı ve kainatı emanet olarak görmek vardır. Gökyüzü bize emanet, denizler bize emanet, toprak bize emanet. Hayatımızı devam ettirdiğimiz hava bize emanettir. Emanetin sahibi önce rabbimiz sonra gelecek nesillerdir" dedi.

Erdoğan çevre bilincinin kök salması için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, "5 sene önce başlattığımız sıfır atık hareketinin temel hedefi plastik atığının önüne geçmektir. Ülkemiz genelinde 160 bin bina ve yerleşkeye sıfır atık sistemi kurduk. Geri kazanım oranımızı yüzde 30 üzerine çıkardık. Çevreyi korumakla kalmayıp sonraki nesillere güzelleştirerek teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Gözünü para hırsı bürüyenlerin kaprislerine boyun eğmeyeceğiz"

Erdoğan konuşmasında kentsel dönüşüm konusuna da değinerek şunları kaydetti:

6 Şubat depreminin bizlere hatırlattığı hususlardan biri de sağlam binalar inşa etmemiz gerektiğidir. Son yıllarda inşa edilen hastane, kamu binaları başarılı sınav verdi. Ülkemizin yapı stokunu bu standartlar altına düşürmeyeceğiz. Marjinal kesimlerin engelleme çalışmasına rağmen dönüşüm alanındaki yıkılan bina ve can kaybı sayımız az oldu. Kentsel dönüşümde daha dirayetli adımlar atacağız. Böylesi bir konuda tamahkarlığa izin vermeyeceğiz. İdeolojik saplantılarla hareket edenlerin, gözünü para hırsı bürümüşlerin kaprislerine boyun eğmeyeceğiz. Ne gerekiyorsa bu meseleyi çözeceğiz. Yarısı bizden kampanyasına dönük ilgiyi memnuniyetle karşılıyoruz. Binanız depreme dayanıklı değilse dönüşüm süreceğini başlatın, afet kapınızı çalmadan siz tedbirinizi alın. En yakın zamanda deprem vilayetlerini yeniden dolaşacağım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU