Arnold Schwarzenegger, Terminatör'ün o ünlü repliğini değiştirmek istemiş

Schwarzenegger, Terminatör'deki repliğin "Geri döneceğim" olmasını istemiş

(Orion Pictures)

Arnold Schwarzenegger yeni Netflix belgeselinde, James Cameron'ın inadı olmasaydı Terminatör'ün (The Terminator/1984) en ünlü repliğinin yok olacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dijital yayın platformunun Avusturyalı aktör hakkında yeni yayımladığı belgesel serisinde Schwarzenegger, o klasik "'Geri döncem'" (I'll be back) repliğine karşı mücadele ettiğini söyledi.

Gale Anne Hurd'le birlikte Terminatör'ü yazan Cameron belgeselde, "Çekimin ortasındaydık ve şu polis karakolu sahnesini çekiyorduk. Replik, 'Geri gelcem' (I'll come back) şeklindeydi. Hiç de büyük bir an olması amaçlanmıyordu" dedi.

Kelimenin tam anlamıyla, yazdığı gibi "Sorun yok, geri geleceğim" anlamındaydı. Nedense Arnold 'Geri gelcem' demedi. Ben de, "Pekala o zaman 'Geri döncem' de. Kısa tut" dedim.

Schwarzenegger kulağa daha "makine gibi" gelmesi için repliği "Geri döneceğim" (I will be back) diye değiştirmek istediğini söyledi.

Neyseki onun ve filmin şansına Cameron bunu asla kabul etmemiş. Schwarzenegger, "Bana 'Yazar sen misin?' dedi" diye anlattı.

Ben de "Hayır" dedim, o da bana "O zaman bana ne halt yazacağımı söyleme" dedi.

 

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger, Arnold'da (Netflix)


75 yaşındaki oyuncu, Avatar'ın yönetmeninin "kesinlikle haklı" olduğunu itiraf etti. Ünlü oyuncu, "Sanırım sinema tarihinin en çok alıntılanan film repliğine dönüştü. Bu da kimin haklı, kimin haksız olduğunu gösteriyor" dedi.

Yeni serinin başka bir yerinde eski Kaliforniya Valisi 2003'teki taciz skandalına da değiniyor ve Nazi partisinde görev yapan istismarcı babası hakkında açık açık konuşuyor.

Schwarzenegger, abisinin 24 yaşında ölmesinin arkasında babasının zulmü olduğunu öne sürüyor. Oyuncunun abisi Meinhard, sarhoşken geçirdiği trafik kazasında bir telefon direğine çarparak hayatını kaybetmişti.

Arnold halen Netflix'te yayında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU