Arnold Schwarzenegger, abisinin 24 yaşında ölmesinden Nazi babasını sorumlu tuttu

Aktör, ölen abisi Meinhard için "Doğası gereği kat be kat hassas biriydi" dedi

(Netflix)

Arnold Schwarzenegger, yeni Netflix belgeseli Arnold'da kendisinin ve abisinin babalarından gördüğü istismar hakkında açık sözlü konuşuyor.

Schwarzenegger'in babası Gustav Schwarzenegger, II. Dünya Savaşı'nda Nazi partisinde görev yapmış ve Stalingrad Muharebesi'nde yaralanmıştı.

Terminatör yıldızının, sarhoşken trafik kazasında telefon direğine çarparak 24 yaşında hayatını kaybeden Meinhard adlı bir abisi vardı.

Avusturyalı babası hakkında konuşan Schwarzenegger şunları söyledi:

Üç gün boyunca binaların, molozların altında gömülü kalmış ve üstüne savaşı kaybetmişler. Eve büyük bir bunalım içinde döndüler. Avusturya yıkılmış adamların ülkesiydi. Sanırım babamın gerçekten zorlandığı zamanlar oldu.

Aktör daha sonra, babasının kendine ve abisine "kahvaltıyı hak ettirdiğini" ve onları "birbirleriyle rekabete girişmek" zorunda bıraktığını anımsadı.

Schwarzenegger, "Abimle evde şahit olduğumuz bir tür şizofrenik davranış vardı" dedi.

Nazik bir baba vardı ve bazı zamanlarda babam eve sabahın üçünde sarhoş gelip bağırırdı.

Uyanırdık, birden kalplerimiz çarpmaya başlardı çünkü bunun babamızın her an anneme vurabileceği veya çıldırabileceği anlamına geldiğini bilirdik. Yani garip bir türden şiddet söz konusuydu.

 

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger, "Arnold"da (Netflix)


Schwarzenegger, kardeşinin "yetiştirilirken çok zor şeyler yaşadığı için içmeye başladığına" inandığını belirtti.

Evdeki vahşet, bazen ebeveynlerimizden yediğimiz dayaklar, bence tüm bunlara dayanamadı.

Doğası gereği kat be kat hassas biriydi.

Schwarzenegger, 1968'de 21 yaşındayken Avusturya'yı terk edip Amerika'ya geldi. Üç yıl sonra, Mr. Universe yarışmalarını arka arkaya kazanmasının ardından, abisinin öldüğü haberini aldı.

Ünlü aktör, "Yetiştirilme tarzımız, içinde çok güçlü ve çok kararlı olan benim gibi biri için faydalıydı ama abim daha kırılgandı" dedi.

Nietzsche haklıydı: Seni öldürmeyen şey güçlendirir.

Schwarzenegger geçen sene Rus yurttaşlarına ve ordusuna, onları Ukrayna'nın istilasından caydırma amaçlı hitabında Nazi babasından samimiyetle bahsetmişti.

Aktör, "Bu yayını dinleyen Rus askerleri, bahsettiğim gerçeğin çoğunu zaten biliyorsunuz. Bunu kendi gözlerinizle gördünüz. Babam gibi yıkılmanızı istemiyorum" demişti.

Üç bölümlük yeni Netflix belgesel dizisinin bir başka bölümünde Schwarzenegger, geçmişte kadınları taciz ettiği için özür diliyor.

Arnold, Netflix'ten izlenebilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU