2003'teki taciz skandalından bahseden Arnold Schwarzenegger: Tüm bahaneleri unutun, bu yanlıştı

Oyuncu, 2003'teki Kaliforniya valilik seçimleri öncesinde 6 kadın tarafından tacizle suçlanmıştı

(Netflix)

Netflix'in Arnold Schwarzenegger hakkında yarın gösterime girecek belgesel dizisinde, Terminatör'ün yıldızı geçmişte kadınları taciz ettiği için özür diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyunculuktan politikacılığa atılan Schwarzenegger, 2003'te kazandığı Kaliforniya valilik seçimleri öncesinde 6 kadın tarafından tacizle suçlanmıştı.

O tarihlerde Schwarzenegger, Los Angeles Times'da yayımlanan açıklamaların "uydurma" olduğunu söylerken, film setlerinde bazen "kötü davrandığını" kabul etmişti.

Rolling Stone'a göre Schwarzenegger, Netflix'in üç bölümlük belgesel dizisi Arnold'da "Baştaki tepkime bakınca biraz... savunmaya geçmiştim" dedi.

Bugün, bu olaya bakıp bir şekilde söyleyebilirim ki, zamanı gerçekten önemli değil. 40 yıl önceki Muscle Beach günlerinde de, bugün de olsa, bu yanlıştı. Saçmalıktan ibaretti. Tüm bahaneleri unutun, bu yanlıştı.

Cumhuriyetçi Schwarzenegger, bomba etkisi yaratan taciz haberine rağmen valiliği 1 milyon oyla farkla kazanmıştı.

Los Angeles Times muhabiri Carla Hall belgeselde, "Şahsen seçim üzerinde daha fazla etkisi olmamasına şaşırmıştım. Daha fazla kişinin bu saldırıdan rahatsız olacağını düşünmüştüm" diyor.

Hall şöyle ekliyor:

Schwarzenegger vali adayı olduğunu açıkladığında, L.A. Times çalışanları hemen yıllardır duyduğumuz haberleri incelemeye başlamak için vites yükseltti ancak hiç kimse onları tam olarak araştırmamıştı

Bunun üzerinde çalışmak için ancak 6 haftamız vardı ve kadınlarla konuşmaya başladık.

Belgeselin başka bir yerinde, 75 yaşındaki Schwarzenegger, eski karısı Maria Shriver'a başka bir kadından çocuk sahibi olduğunu itiraf ettiği andan bahsediyor.

1985'te evlenen Schwarzenegger ve Shriver, 2021'de boşanmadan önce 20 yıldan uzun süre evli kalmıştı. Ancak 1996'da Mildred Baena'yla kaçamak bir ilişkisi olmuş, şimdi 25 yaşında olan oğulları Joseph Baena dünyaya gelmişti.

Arnold, 7 Haziran'dan itibaren Netflix'ten izlenebilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU