Twitter'ın kurucusu Dorsey'den 2024 seçimleri için Kennedy Jr.'a destek

Dorsey, Kennedy Jr.'ın seçimleri kazanabilecek en iyi Demokrat aday olduğunu söyledi

Robert F. Kennedy Jr., Demokratlar içinde başkan adaylığı yarışı veren babası suikasta uğradığında 14 yaşındaydı (Reuters)

Twitter'ın kurucularından Jack Dorsey, 2024'teki seçimlerde Robert F. Kennedy Jr.'ı destekleyeceğini açıkladı. 

Dorsey, Kennedy'nin Cumhuriyetçi rakipleri Ron DeSantis ve Donald Trump'ı yenme şansı olan en iyi Demokrat aday olduğunu söyledi.

Twitter hesabı üzerinden Fox News'in, "Robert F. Kennedy Jr. 2024'te Trump ve DeSantis'i yenebileceğini söylüyor" başlıklı röportajını paylaşan Dorsey, "Yapabilir ve yapacak" ifadelerini kullandı.

Bir Twitter kullanıcısının Kennedy'yi mi desteklediği yoksa sadece bir tahminde mi bulunduğunu sorması üzerine Dorsey, "Her ikisi de" yanıtını verdi.

Demokratların, Kennedy'nin aday olmasına asla izin vermeyecekleri yönünde gelen bir yoruma da yanıt veren Dorsey, "Doğru ama günden güne daha da ilgisiz görünüyorlar" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni, eski ABD Adalet Bakanı ve Senatör Robert F. Kennedy'nin oğlu olan Robert F. Kennedy Jr. nisanda başkan adaylığını açıklamıştı.

Bir çevre hukukçusu olan Kennedy Jr., pandemi döneminde aşı karşıtı görüşleri ve komplo teorilerine verdiği destekle dikkat çeken isimlerden biri olmuştu. 

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi'nin hazırladığı bir raporda Kennedy Jr., Kovid-19'la ilgili dezenformasyon içeren bilgilerin yayılmasından sorumlu 12 isimden biri olarak gösterilmişti.

ABD'li siyasetçi ülkede pandemi sürecini yöneten Anthony Fauci'yi faşizm yöntemlerini kullanmakla suçlamıştı.

Teknoloji devleri seçim yarışında

Twitter'ın kurucularından Jack Dorsey, şu ana kadar Kennedy Jr.'ı destekleyen az sayıdaki kişiden biri olarak kayıtlara geçti.

Kennedy Jr.'ı desteklemeyeceğini açıklayan isimlerden biri olan kız kardeşi Kerry Kennedy ağabeyiyle ilgili, "Kardeşim Bobby'yi seviyorum ancak bir çok konuda onun fikirlerini paylaşmıyorum. Buna pandemi, aşılar ve yanlış bilginin denetlenmesi konusunda sosyal medya platformlarının rolü de dahil" ifadelerini kullanmıştı.

Dorsey, Kennedy Jr.'ı destekleyen az sayıda kişiden biri olsa da 2024 seçimleri için öne çıkan tek teknoloji devi değil. Daha önce Elon Musk da Florida Valisi Ron DeSantis'in başkan adaylığını açıkladığı Twitter konuşmasına ev sahipliği yapmıştı.

Benzer şekilde PayPal'ın kurucularından milyarder Peter Thiel de, 2016'dan bu yana Donald Trump'a yönelik desteğini kamuoyuna duyurmaktan çekinmemişti.

Musk, kasımda seçimlerde DeSantis'i desteklemeyi planladığını söylemiş, Thiel ise mayısta yaptığı açıklamada DeSantis'in "harika bir başkan" olacağını belirtse de destek açıklamaktan geri durmuştu.

Demokratların başkanlık yarışında son durum

Fox News'in Demokratların başkan adayının kim olacağına ilişkin anketinde yüzde 16 seviyesinde destek alan Kennedy Jr., CNN'in geçen hafta yaptığı anketteyse yüzde 20'lik bir destek bulmuştu. 

Bu anketlerde mevcut başkan Joe Biden sırasıyla yüzde 62 ve yüzde 60'lık destek oranlarına ulaşmayı başarmıştı.

Çok satan kitapların yazarı ve spritüel danışman Marianne Williamson'ın yüzde 8'de gösteren her iki anket de Başkan Biden'ın Demokratlar içindeki adaylık yarışında sorunlar yaşayabileceğinin bir işareti olarak görülmüştü.


Indepedent Türkçe, NY Post, Business Insider, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU