Yaşayan en uzun dilli köpek rekorunun sahibi belli oldu

"Vücuduna kıyasla dili çok büyük"

En uzun dilli köpek rekorunun sahibi, ABD'nin Louisiana eyaletinde yaşayan Zoey oldu. Guinness Dünya Rekorları, labrador ve Alman kurdu kırması köpeğin dilinin 12,7 santimetre uzunluğunda olduğunu açıkladı.

Sadie Williams ve Drew Williams, köpeklerini henüz 6 haftalıkken sahiplendikleri ve uzun dilini hemen fark ettiklerini söyledi. Sadie Williams, Guinness'e "Zoey'nin büyüyeceğini düşündük ama gördüğünüz gibi bu pek gerçekleşmedi. Vücuduna kıyasla dili çok büyük" dedi.

Drew Williams ise yürüyüşe çıktılarında çevredekilerin köpeği sevmek istediğini belirtti:

Onları 'Hey, Zoey arkadaş canlısı ama salyası size bulaşabilir' diyerek önceden uyarıyoruz. Ara sıra bunu yapıyor ve siyah pantolonlarında büyük bir salya izi oluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Drew Williams, Zoey'in dilinin uzunluğunun en çok dışarıda oynayıp nefes nefese kaldıktan sonra belli olduğunu belirtti.

Rekorun eski sahibi, Arizona eyaletinde yaşayan Bisbee'ydi. İngiliz seteri ırkından olan köpeğin dili 9,49 santimetre olarak ölçülmüştü.

Şimdiye kadar kayıtlara geçen en uzun dilli köpek unvanıysa 2002'de hayatını kaybeden Brandy'ye ait. Boksör ırkından olan köpeğin dili 43 santimetre uzunluğundaydı.

 

Independent Türkçe, Guinness Dünya Rekorları, India Times

DAHA FAZLA HABER OKU