Tom Cruise, Christopher Nolan'a karşı: "Hollywood'dakilere telefon açıp yalvarıyor"

Ünlü oyuncu, Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'ın IMAX salonlarındaki özel gösterim süresini kısaltmaya çalışıyor

Görevimiz Tehlike serisinin yeni filminde Tom Cruise'a Rebecca Ferguson, Pom Klementieff, Simon Pegg ve Vanessa Kirby gibi isimler eşlik ediyor (Paramount)

21 Temmuz'da gösterime girecek Barbie ve Oppenheimer arasında gişe savaşları yaşanması beklenirken, asıl çekişme Nolan'ın son filmiyle Görevimiz Tehlike serisinin yeni halkası arasında yaşanmaya başladı bile.

Bizzat telefon ediyor

Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma (Mission: Impossible - Dead Reckoning) temmuzda gösterime girecek. Serinin 7. filmi, yine ikonik ajan Ethan Hunt ve ve ekibinin aksiyon dolu maceralarını konu alacak.

Puck'tan Matthew Belloni'nin haberine göre Top Gun'ın yıldızı Cruise, yeni filminin daha uzun süre gösterilmesini sağlamak için alışılmadık bir adım attı. 60 yaşındaki aksiyon yıldızının, stüdyo yöneticilerini bizzat telefonla aradığı ortaya çıktı. 

Amerikalı oyuncu, Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'ın IMAX salonlarındaki üç haftalık özel gösterim süresini kısaltmaya çalışıyor. Cruise, yöneticileri ikna etmek için Hollywood'da yıllar içinde edindiği tüm nüfuzunu kullanıyor.

Nolan için görülmemiş ayrıcalık

Görevimiz Tehlike 7'nin normalden iki gün önce, 12 Temmuz'da gösterime girmesi planlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aksiyon serisinin 7. filmi, Oppenheimer devralıp IMAX salonlarında üç haftalık özel gösterim hakkı elde edinceye kadar izleyiciyle buluşmaya devam edecek. 

Nolan'ın merakla beklenen draması için yapılan üç haftalık özel gösterim, neredeyse hiç duyulmamış bir ayrıcalık.

Batman üçlemesinin yönetmeni Nolan, geniş formatlı film kullanarak daha keskin görüntüler ve canlı renkler yaratan IMAX film kameralarının gerçek bir savunucusu. Bu da seçkin sinemalarda uzun süreli gösterim avantajlarından yararlanmasının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.

IMAX'in yüksek bilet fiyatları hasılatı artırıyor

Universal, çekimleri 2021'de başlayan Oppenheimer'ın gösterim tarihini takvime eklemişti. Görevimiz Tehlike 7'nin vizyon tarihiyse, Cruise'un diğer filmi Top Gun: Maverick'e uyum sağlamak için defalarca ertelendi. Gösterim tarihi olarak son olarak 12 Temmuz seçildi. 

Tom Cruise'un yeni filmini seçkin IMAX salonlarında gösterime sokmak için finansal bir nedeni de var çünkü bu sinemalar daha yüksek bilet fiyatları talep ediyor ve bu da filmin hasılatına milyonlar ekleyebiliyor.

Top Gun: Maverick'in küresel hasılatının 110 milyon doları yalnızca IMAX gösterimlerinden gelmişti.

Öte yandan pek çok Christopher Nolan hayranı, şimdiden Oppenheimer'ın açılış haftasındaki IMAX gösterimleri için bilet almaya başladı. 


Independent Türkçe, Daily Mail, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU