ABD'lilerin en nefret ettiği 7 marka

Sosyal medya platformları listede

Trump Organization ortalaması "çok zayıf" olan tek marka (Reuters)

ABD'lilerin en nefret ettiği markalar belli oldu. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yöneticisi olduğu Trump Organization, en nefret edilen şirket seçildi.

Ülkenin prestijli haber sitelerinden Axios ve pazar araştırma şirketi Harris Poll'un anketi 13-28 Mart tarihlerinde yapıldı. Ankete 16 bin 310 ABD'li katıldı. 100 şirket adı verilen katılımcılara en iyi ve en kötü itibara sahip firmalar soruldu. ABD'liler şirketleri karakter, gidişat, güven, kültür, etik, yurttaşlık, vizyon, büyüme ve ürün & servis kategorilerinde 100 üzerinden puanladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En nefret edilen şirket seçilen Trump Organization, özellikle karakter, güven ve etik kategorilerinde düşük puan aldı. Şirket, vergi kaçakçılığı gibi çok sayıda davayla boğuşuyor. 

İkinci sırada yer alan FTX, güven ve etikte sınıfta kaldı. Kripto para borsası Kasım 2022'de likidite krizi nedeniyle çökmüş ve iflas bildirmişti.

En hoşlanılmayan üçüncü şirket Fox Corporation oldu. Şirketin sahibi olduğu Fox News'e 2020 ABD başkanlık seçimlerindeki haberleri nedeniyle dava açılmıştı. Şirketin oy makinesi üreticisi Dominion şirketine 787 milyon 500 bin dolar tazminat ödemesine Nisan 2023'te karar verilmişti.

Teknoloji şirketleri Twitter ve Meta ise kültür ve etikten düşük puan aldı. İki kurum da son dönemde binlerce çalışanını işten çıkarmasıyla tepki toplamıştı. Twitter ayrıca Elon Musk tarafından satın alınınca şimşekleri üzerine çekmişti. 

Sayesinde Çin'in istihbarat topladığı iddia edilen sosyal medya platformu TikTok, yurttaşlık ve karakter başlıklarında zayıf görüldü.

En nefret edilen ilk 7 marka:

  1. Trump Organization
  2. FTX
  3. Fox Corporation
  4. Twitter
  5. Meta
  6. Spirit Airlines
  7. TikTok

 

Independent Türkçe, Axios, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU