Bakan Nebati'den uçaktaki yolculara: AK Parti kazandı, cumhurbaşkanı kazandı, hazmedeceksiniz bu kadar basit!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ankara-İstanbul seferini yapan tarifeli uçakta yolcularla tartıştı. Uçağın rötar yapmasından bakanı sorumlu tutan kimi yolcularla bakan arasındaki gerilim Independent Türkçe kameralarına yansıdı

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na 29 Mayıs akşamı saat 19.45'te TK7259 sayılı bir uçuş gerçekleştirilecekti.

Ancak Ankara'da hava durumunun gök gürültülü yağışlı olması üzerine Türk Hava Yolları (THY) birçok uçuş gibi bu seferi de ileri bir saate erteledi. 

THY, yolcularla uçuşun 45 dakika gecikeceği yönünde bir kısa bir mesaj paylaştı. Uçağın kapı numarası değiştirildi,  uçuş saati 20.30'a ertelendi. 

Boeing 737-800 model uçağın yolcuları arasında tanıdık bir isim olduğu ise içeriye girildikten sonra yolcular ve kabin görevlileri dahil orada bulunan herkesin tanık olduğu tartışmayla birlikte belli oldu.

Yaklaşık 189 kapasiteli uçağın tarifeli seferini tercih edenlerden biri de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ydi.

Gayriresmi sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ilgi bir araya geldiği gün, Mersin'den milletvekili seçilen Nebati kimi yolcularla tartışıyordu. 

Bekletilme iddiası tansiyonu yükseltti

Cumhurbaşkanlığı seçimini Ankara'daki parti genel merkezlerinde takip eden Independent Türkçe ekibi, İstanbul'a dönüş yolunda önce aralıklarla yükselen alkış sesleri duydu.

Uçağın ilk sıralarına doğru ilerlendiğinde Bakan Nebati ile kimi yolcuların tartıştığı görüldü.

THY uçuş personeli, tartışmanın sebebi üzerine yorum yapmaktan kaçınırken bir yandan tarafları yatıştırmaya çaba gösterdi. 

Bu sırada Nebati'ye eşlik eden ancak danışman mı yoksa koruma mı olduğu sorusuna yanıt vermeyen bir kişi görüntü alınmasını "Videoyu durdurur musun? Rica ediyorum. Kimliğini göster" sözleriyle engellemeye çalıştı.

Aynı kişi uçağın aktarmalı yolcu aldığını belirtip, uçaktaki rötarın Nebati'den kaynaklı olduğunu düşünen yolcuya "Gelen diğer yolculara sorar mısın? Nereden gelmişler?" diye sordu. 

"Yahu bu otobüs mü yolcu bekliyor?"

Yolculardan birinin Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'ye yönelttiği soru böyleydi.

Nebati'nin alkışlı protesto ve kendisine yönelik tepkiler üzerine "Yahu neyin özürü kardeşim? Ne var böyle vik vik vik? Öyle alkışlar filan yok, öyle bir dünya yok. O zaman gaza gelmeyeceksin" dediği işitildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kimi yolcuların "Hak, hukuk, adalet!" sloganı atması üzerine Bakan Nebati, "AK Parti kazandı, Cumhurbaşkanımız kazandı, bu kadar basit. Hazmedin kardeşim" yanıtı verdi.

Tansiyonun düşmesinin ardından uçak 21.03'te kalkışa geçip 22.04'te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi.

Uçaktaki tartışmaya CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sosyal medya hesabından tepki göstererek, "Bakın, böylesi bir pişkinliği, böylesi bir utanmazlığı dünyanın başka hiçbir yerinde göremezsiniz!" dedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU