Kılıçdaroğlu: Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız

"Bu seçimde halkın düzeni değiştirme iradesi ortaya çıkmıştır"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu kesin olmayan sonuçların ortaya çıkmasının ardından açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

Sevgili halkım hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim, etmedim. Milyonlarca göçmenin gelip de sizin ikinci sınıf vatandaş olmanıza susamazdım, susmadım. Evlatlarımız işsiz güçsüz dolaşırken onların hakkını yemenize müsaade edemezdim etmedim. Hakkari’den Edirne’ye, Sinop’tan Hatay’a hepimiz bir aileyiz. Koskoca bir ailenin birbirine düşürülmesine izin veremezdim, vermedim.

Sizlerden bir ricam var. Kendiniz için evlatlarınız için analarınız babalarınız için demokrasi mücadelesi vermeye devam edin.

Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık. Bu ahlak ve hukuk dışı baskılara boyun eğmeden mücade eden Millet İttifakı'nın genel başkanlarına, teşkilatına, seçmenlerine ve sandıklarına sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelene kadar bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz. Benim asıl üzüntü sebebim ülkeyi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır. 

Devletin bütün imkanları bir siyasi partiye sarf edildi. Bu yayılmak isteyen korku iklimine karşı Millet İttifakı’nın liderlerine, seçmenlere, ve sandıkları hala koruyanlara teşekkür ederim. Bir özel teşekkür de kadınlara ve gençlere de onlara saygılılarımı sunuyorum.

Bu seçimde halkın düzeni değiştirme iradesi ortaya çıkmıştır. Şu andan itibaren, bana oy veren 25 milyonu aşan vatandaşımızı moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum.

Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU