Jude Law'un yeni filminde popo dublörü kullanıp kullanmadığı merak konusu oldu

Cannes'daki izleyiciler Tudor hükümdarının çıplak poposunun şoke edici bir görüntüsüne tanık oldu

Jude Law ve Alicia Vikander, Firebrand'de (Larry D. Horricks)

Firebrand'in Cannes Film Festivali'ndeki prömiyerinin ardından Jude Law'un poposu spekülasyonlara yol açtı.

Karim Aïnouz'un yönettiği tarihi filmde Law, İngiliz hükümdar VIII. Henry'nin hayatının son dönemlerini canlandırıyor. Alicia Vikander ise onun 6. ve son eşi olan Kraliçe Catherine Parr'ı oynuyor.

Cannes'daki gösteriminin sonunda 7 dakika boyunca ayakta alkışlanan Firebrand, 21 Mayıs Pazar günkü prömiyerin ardından da izleyicilerden büyük övgü aldı.

Yine de filmin bir yönü ayrıca merak konusu oldu: Catherine'le bir seks sahnesi sırasında tombul kralın çıplak poposunun görünmesi.

The Guardian için yazdığı eleştiride Peter Bradshaw, Henry'nin poposunun görünüşünü "traş edilmiş devasa bir koyun kıçına" benzettikten sonra şu soruyu yöneltti:

Law bu mide bulandırıcı görüntü için popo dublörü mü kullandı?

The Times için yazan eleştirmen Kevin Maher da benzer bir soru yöneltti. Maher, "Henry'nin devasa ve kıvrımlı poposunun şoke eden görüntüsü Law'un endişe verici derecede ve zararlı bir şekilde kilo aldığına (almadı!) ya da akıllıca bir kurguya ve yedek bir poponun iş başında olduğuna işaret ediyor" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Law'un hayatını kaybetmiş kralı canlandırmasına ilişkin pek çok incelemede, kralın grotesk tavırları ve fiziksel durumunun kötüleşmesi tartışılıyor.

Henry hayatının son 10 yılının çoğunda kronik bacak ülserlerinden mustaripti ve bu ülserlerin, 1536'daki bir atlı mızrak dövüşünde geçirdiği kazanın ardından oluşan enfeksiyondan kaynaklandığı düşünülüyor.

Sonuç olarak, kralın bacakları için "çürüyor" ifadesi kullanılıyor. The Telegraph'tan Tim Robey, "[VIII. Henry'nin bacağında] kıvranan kurtçukların göründüğü kısa sahne, insanı kolayca kusturabilir" diye yazdı.

Firebrand'in Türkiye sinemalarındaki gösterim tarihi henüz açıklanmadı.

Bundan önce Cannes'da, Johnny Depp'in yüzyıllar öncesinden bir başka hükümdar olan Fransız kralı XV. Louis'yi canlandırdığı Jeanne du Barry'nin gösterimiyle festivalin açılışı yapılmıştı. The Independent'ın filmle ilgili incelemesini buradan okuyabilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU