Margot Robbie: Barbie asla seksi olmamalı

Yıldız, ikonik karakterin ne kadar cinselleştirildiğini değerlendirdi

Margot Robbie, Barbie'nin "cinselleştirildiğini" fakat "asla seksi olmaması gerektiğini" söyledi.

Greta Gerwig'in yakında vizyona girecek filmi Barbie'de oyuncak bebeği canlandıran Avustralyalı aktris, rolünün "seksi" olup olmayacağına ilişkin tartışmalar üzerine konuştu.

US Vogue'a verdiği yeni röportajda kendi düşünme sürecini açıklayan Robbie şöyle dedi:

Pekala, o bir oyuncak bebek dedim. O plastik bir bebek. Organları yok, üreme organları yok.

Eğer üreme organları yoksa, cinsel arzu hissedebilir mi ki? Hayır, hissedebileceğini sanmıyorum.

32 yaşındaki Robbie, Barbie'ye "cinsellik yüklenebileceğini" söyledi fakat bununla oyuncak bebeğin "seksi" olması arasındaki farka dikkat çekti.

The Suicide Squad: İntihar Timi'nin (The Suicide Squad) yıldızı, "Evet, Barbie kısa etek giyebilir ama bunu eğlenceli ve pembe olduğu için yapar. Poposunu görmenizi istediği için değil" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robbie, moda dergisinin 2023 yaz sayısının kapağında yer alıyor. Robbie'nin Ken'i canlandıran rol arkadaşı Ryan Gosling de röportajda US Vogue'a konuştu.

Oyuncu, Robbie'nin çekim yaptıkları her gün kendisine üzerinde "Barbie'den Ken'e" yazan "pembe fiyonklu pembe bir hediye" bıraktığını açıkladı.

Gosling, hediyelerin hepsinin plajla ilgili olduğunu belirtti. Aktör, "Puka deniz kabukları ya da 'Sörf için dua edin' yazan bir tabela gibi. Çünkü Ken'in bütün olayı plaj" dedi.
 

Barbie
(Warner Bros. Entertainment, Inc.)​​​​​​​

 

Bunun ne anlama geldiğini asla tam olarak çözemedim. Ama Robbie'nin, verdiği bu hediyelerle Ken'in anlamasını sağlamaya çalıştığını hissettim.

Yıldızlarla dolu kadrodaki diğer ünlüler arasında Simu Liu, Ncuti Gatwa, Issa Rae, Michael Cera, Will Ferrell, Helen Mirren ve daha fazlası yer alıyor.

Robbie geçen ay Barbie'nin senaryosunu okuduğunda verdiği ilk tepkiyi açıklamıştı. Filmin senaryosunu Gerwig ve Noah Baumbach birlikte kaleme aldı.

Ünlü oyuncu, BAFTA'ya şöyle demişti:

Barbie senaryosunu ilk okuduğumdaki tepkim, 'Ah! Bu çok iyi. Asla gün yüzüne çıkamayacak olması çok üzücü. Çünkü bu filmi yapmamıza asla izin vermezler' demek olmuştu.

Robbie son röportajında, hem kendisinin hem de eşi Tom Ackerley'nin aynı tepkiyi verdiğini ekledi.

Birbirimize baktık ve yüzümüzde katıksız bir panik vardı. 'Aman tanrım' falan dedik. Sanırım Tom'a söylediğim ilk şey 'Bu çok dahiyane. Ne yazık ki bu filmi asla yapamayacağız' olmuştu.

Barbie 21 Temmuz'da Türkiye'de gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU