Barbie'den efsanevi yönetmene saygı duruşu: "Barbie bile Kubrick hayranı!"

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in oynadığı Barbie'den ilk fragman geldi

Greta Gerwig'in yönettiği, Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerde yer aldığı Barbie'nin ilk fragmanı cuma günü (16 Aralık) yayımlandı.

Merakla beklenen Barbie'nin fragmanında, efsanevi yönetmen Stanley Kubrick'in 1968 tarihli filmi 2001: Bir Uzay Destanı'nın (2001: A Space Odyssey) ikonik giriş sahnesi yeniden yaratıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kubrick'in çektiği sahnedeki monolitin yerini yeni fragmanda Margot Robbie'nin canlandırdığı Barbie aldı. 2001: Bir Uzay Destanı'nda maymunun havaya attığı kemik yerineyse geleneksel bir oyuncak bebek kullanıldı.

Helen Mirren'ın seslendirdiği fragmanda Barbie'nin diğer oyuncak bebeklerden farkı ve nasıl ortaya çıktığına şöyle değinildi:

Oyuncak bebekler ilk zamanlardan beri, ilk kız çocuğu var olduğundan beri hep vardı. Fakat bunlar hep küçük bebeğe benzeyen oyuncaklardı. Ta ki…


Efsanevi yönetmene saygı duruşunda bulunulan fragman, Kubrick'in resmi Twitter hesabından da tam puan aldı.
 


Fragmanı alıntılayan hesap, şu ifadeleri kullandı:

Taklit, en samimi iltifattır! Barbie bile Kubrick hayranı…

Barbie'nin erkek arkadaşı Ken'i Ryan Gosling'in canlandırdığı filmde ayrıca Will Ferrell, Issa Rae, Simu Liu, Kate McKinnon, America Ferrera, Michael Cera ve Alexandra Shipp gibi oyuncular yer alıyor.

Barbie, 21 Temmuz 2023'te vizyona girecek.

 

Independent Türkçe, IndieWire, ScreenRant

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU