Arnold Schwarzenegger, Men's Health'e konuştu: "Vücut geliştirme artık güvenli değil"

Schwarzenegger, genç sporculara öğütler verdi

Arnold Schwarzenegger "Bana her şeyi vücudum ve vücut geliştirme verdi" dedi (Reuters/Arşiv)

Eski vücut geliştirmeci ve ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, ilaç kullanımına dair uyardı. 75 yaşındaki yıldız, eski günlerini ve performans artırıcı ilaç kullanımını Men's Health'te dün yayımlanan röportajında anlattı.

Filmlerde boy göstermeyi ve vali olmayı planlamadığını söyleyen Schwarzenegger, gördüğü sorunlara müdahale etmek istediğini söyledi. 

Schwarzenegger, topluma yararlı olmak için uzun süredir vücut geliştirmeye dair doğru bilgiler vermeye çalıştığını belirtti:

Başarının kurallarından biri, aldığını geri vermektir.

Ünlü sporcu, Franco Columbu, Frank Zane ve Dave Draper gibi rakipleriyle antrenmanlarını 1970'lerden itibaren takipçileriyle paylaştığını kaydetti:

Kendimi hiçbir zaman influencer olarak görmedim. Çünkü bu yeni bir kelime. Ama mesajımı yaymak için her zaman medyayı kullanmaya çalıştım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Schwarzenegger son birkaç yılınıysa fitness'ı sağlıklı yaşam çerçevesinde sunmaya adadığını ifade etti.

Önceden steroid ve testosteron kullandığını belirten Schwarzenegger bunun, bugünlerde vücut geliştiricilerin kullandığı miktar karşısında "hiçbir şey" olduğunu söyledi. Hollywood yıldızı, haftada 100 miligram testesteron, günde 15 miligram steroid kullandığını açıkladı.

Schwarzenegger, performans artırıcı ilaçları sadece doktor kontrolünde aldığını vurguladı:

Vücut geliştirme hep güvenli bir spor olarak görülmüştü. Ama şimdi böyle değil. Şimdi insanlar ölüyor. Aşırı dozda ilaçtan ölüyorlar. Ne halt ettiklerini bilmiyorlar. Şarlatanları dinliyorlar. Ben bir doktordan tıbbi tavsiye almak istersem Kaliforniya Üniversitesi'ne ya da Cleveland Clinic'e giderim.

Schwarzenegger, vücut geliştirmecilere sağlıklı kalmayı ve steroid kullanmaktan kaçınmayı tavsiye etti:

Kolay para kazanmanın, hızlı zengin olmanın, influencer olmanın kolay yolunu aradığımız bir dönemdeyiz. Ama bedeninizi kötüye kullandığınız zaman pişman olacaksınız. Bu yüzden gençlerin, böbrek nakli yaptıran ve bundan dolayı çok acı çeken kişiler gördüğümü bilmesini istiyorum.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin eski valisi, artık hayatta kalmak ve filmlerini yapabilmek için spora gittiğini de söyledi:

Vücudumu koruyorum ve aynı zamanda terapi eğitimi alıyorum. Daha hızlı, daha hafif ve doğru egzersizler yapıyorum. Genç kalmaya çalışıyorum.

Schwarzenegger sporun, insanların güne iyi başlamasını ve hayata olumlu bakmasını sağladığını savundu.
 

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger en iyi fiziğine 1974'te ulaştığını söyledi (Wikimedia/RMY Auctions)


Ünlü vücut geliştirmeci, klasik vücut geliştirme pozlarını hala verip vermediği sorulduğunda şu cevabı verdi:

Evet poz veriyorum ama sadece banyoda. Çünkü bazen beni ağlatıyor.

48 yaşındaki Heather Milligan'la uzun süredir birlikte olan Schwarzenegger, seks hayatı hakkında şaka yaptı. Schwarzenegger, seks kelimesi yerine ne kullanılabileceği sorusunu şöyle yanıtladı:

Neden bir kod kullanasınız ki? Benim yaşımda seks, 4 harfli bir kelime haline geliyor: HELP (imdat)

Schwarzenegger, vücut geliştirmeye dair tecrübelerini günlük bülteniyle sevenlerine ulaştırıyor. Ocakta başlayan Pump Daily'nin şimdiden 431 bin abonesi var.

 

Independent Türkçe, Men's Health, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU