İYİ Parti'den kayyum açıklaması: Öcalan kardeşleri son seçimde meşru bir aktör olarak kullanma teşebbüsü, bugün yaptığınız işi anlamsızlaştırmaktadır

Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu tarafından yapılan açıklamada “Eğer bazı Belediye Başkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son beş ay içerisinde gerçekleşmiş ise bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamak iktidarın görevidir” denildi

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu / Fotoğraf: İYİ Parti Basın Birimi

İYİ Parti, İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarını görevlerinden uzaklaştırıp yerlerine kayyum atamasının 2 gün sonrasında açıklama yaptı.

Parti Başkanlık Divanının yaptığı toplantı sonrasında HDP'li 3 ismin görevden alınmasına ilişkin konuşan sözcü Yavuz Ağıralioğlu, demokrasi ve hukuk vurgusu yaptı.

Osman Öcalan’ın TRT Kurdi kanalında yayına çıkarılmasına vurgu yapan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, seçim öncesi yapılanın bugün yaşananlarla örtüşmediğini savundu:

“Eğer bazı Belediye Başkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son beş ay içerisinde gerçekleşmiş ise; bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamak iktidarın görevidir. İyi hal kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip dört ay sonra görevden uzaklaştırma iradenizi milletimize izah etmek mesuliyeti bizzat iktidarındır. Bu çerçevede 23 Haziran Seçimlerinde terörist başı Öcalan ve kardeşinin bizzat Cumhur İttifakının bir parçası olarak kullanma teşebbüsü bugün yaptığınız işi anlamsızlaştırmaktadır. Öcalan kardeşleri son seçimde meşru bir aktör olarak kullanma teşebbüsü, 1984’ten beri PKK ile yürütülen terör mücadelesinde bizzat yöneticiler tarafından oluşturulan en büyük zafiyet ve kırılmadır.”

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Önceliklerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti olduğunu söyleyen Yavuz Ağıralioğlu, iç politikadaki gelişmelerin, Suriye’nin kuzeyinde yaşananlarla birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ağıralioğlu, iktidarı Suriye politikası nedeniyle eleştirdi:

Kaygımız; güney sınırlarımızın ötesindeki oyuncuların tanımlanmış stratejik hedefleri doğrultusunda hareket etmeye devam etmekte oluşları ve iktidarın da beyanlarının aksine maalesef Fırat’ın Doğusunu hedef alan malum bir senaryonun figüranı durumuna düşmüş bulunmasıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU