Ünlü oyuncu doğum gününe birkaç gün kala öldü: Taziye mesajları yağıyor

Ray Stevenson'ın ölümünün ardından oyuncu için "büyüleyici kişiliğiyle bulunduğu her odayı aydınlatan bir ruh" ifadesi kullanıldı

Stevenson, birden fazla Marvel karakterinin yanı sıra ünlü tarihi figürleri de canlandırmıştı (HBO)

Oyuncu Ray Stevenson 59. doğum gününden birkaç gün önce 58 yaşında hayatını kaybetti. Kuzey İrlandalı oyuncu, Marvel'in Thor filmleri, Punisher ve yakında çıkacak olan Star Wars: Ahsoka serisi de dahil olmak üzere aksiyon ve fantastik filmlerdeki rolleriyle tanınıyordu.

İtalyan gazetesi duyurdu

Ölüm nedeni açıklanmadı ancak İtalyan La Repubblica gazetesi aktörün ölümünden birkaç gün önce kendini iyi hissetmediğini ve hastaneye gittiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stevenson'ın, kariyerini yeniden canlandırmak için mücadele eden ve şöhret için ailesini terk etmenin sonuçlarıyla yüzleşmeye çalışan gözden düşmüş bir aksiyon yıldızını canlandırdığı Cassino in Ischia adlı filmde rol alacaktı.

Temsilcisi Stevenson'ın pazar günü yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Stevenson, 25 Mayıs 1964'te Kuzey İrlanda'nın Lisburn kentinde, Kraliyet Hava Kuvvetleri pilotu bir baba ve eşinin üç oğlundan ikincisi olarak dünyaya geldi. 

Çıkışını jigolo rolüyle yaptı

Aile o 8 yaşındayken Britanya'ya taşındı. Eğitim aldığı Bristol Old Vic Tiyatro Okulu'ndan 29 yaşında mezun oldu.

Çeşitli televizyon dizi ve filmlerinde konuk oyuncu olarak yer aldıktan sonra Stevenson, beyazperdedeki çıkışını 1998 yapımı The Theory of Flight'ta Kenneth Branagh ve Helena Bonham Carter'la birlikte oynadığı jigolo rolüyle yaptı. 

Daha sonra çeşitli Britanya dizilerinde rol alarak istikrarlı bir çıkış yakaladı. 2004 yapımı Kral Arthur'da Dagonet rolüyle Clive Owen'ın karşısında yer aldı.

Punisher'la fark yarattı

Ardından Emmy ödüllü mini dizi Rome'da altın kalpli bir askeri canlandırdı. Daha sonraysa Punisher'da anti-kahraman Frank Castle olarak izleyicilerin karşısına çıktı. 

Lexi Alexander'ın küçümsenen 2008 yapımı aksiyon gerilim filmi Punisher'ın henüz ilk dakikalarında Ray Stevenson tarafından mükemmel şekilde canlandırılan bu karakter, neredeyse tek kelime etmeden ekrana hükmetmişti. Rolü başkaları da üstlenmiş olsa da onu Stevenson kadar ciddiyetle oynayan kimse olmadı. Bu, üstlendiği her rol için geçerliydi. İster büyük ister küçük olsun izleyici ondan gözünü alamazdı.

Stevenson, Collider'a verdiği röportajda aldığı tiyatro eğitiminin bu gibi rolleri canlandırırken kendisine yardımı dokunmadığını itiraf etmişti.

Dürüst olmak gerekirse, ilk okuduğumda, 'Bu aşırı derecede şiddet içeriyor. Bu da ne böyle?' diye düşündüm.

Frank'in yerinde olmak istemezsiniz. Aslında bir filmin olmak istemediğiniz başrol oyuncusu ya da kahramanı olmak garip. Benim ilgimi çeken de bu oldu.

Thor'da sert ama sadık yönünü Volstag rolünde gösteren yıldız, karakteriyle ilgili şöyle demişti:

Hayat dolu biri. Onda harika bir masumiyet ve büyük bir Saint Bernard köpeğinin sarsılmaz sadakati var.

Oyuncunun ölüm haberini alan çok sayıda arkadaşı ve meslektaşı, büyüleyici kişiliğiyle bulunduğu her odayı aydınlatan Stevenson'ı saygıyla andı.

Stevenson kısa bir süre önce kötü Vali Scott Buxton rolünü oynadığı Oscar ödüllü RRR'ın oyuncu kadrosunda da yer almıştı ve filmin resmi Twitter sayfasında kendisine saygı duruşunda bulunuldu.

Yönetmen James Gunn, Stevenson'ın ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dilerken aktörü "birlikte çalışması keyifli" biri olarak tanımladı.


Independent Türkçe, Daily Mail, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU