Singapur bir kişiyi daha uyuşturucu suçundan idam etti, 600 mahkum sırada bekliyor

Ülkede üç hafta önce bir başka kişi daha kenevir kaçakçılığı suçundan idam edilmişti

Dünyanın en sert uyuşturucu yasalarından birine sahip olan Singapur'da küçük miktarlarda uyuşturucu bulundurmak bile 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabiliyor (AP)

Singapur'da üç hafta aradan sonra bir kişi daha keneveri kaçakçılığı suçlamasıyla idam edildi. 

İdam edilen 37 yaşındaki kişinin salı günü mahkemeye yaptığı dosyanın yeniden değerlendirilmesi talebinin reddedilmesinin ardından çarşamba günü asıldığı bildirildi.

Ailesinin isminin gizli tutulmasını istediği kişi, 1,5 kg kenevirle yakalanmış ve 2019'da idam cezasına çarptırılmıştı. 7 yıldır tutuklu bulunan zanlı, üzerinde çok daha az kenevir bulunduğunu söylemiş ve buna delil olarak parmak izi ve DNA kanıtlarını sunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Singapur yasalarına göre 500 gram üzerinde kenevir bulundurmak ölüm cezasına çarptırılmakla sonuçlanabiliyor.

Dönüştürücü Adalet Kolektifi'nden Kokila Annamalai, "Bunu durdurmak için bir araya gelmezsek, bu ölüm zinciri gelecek haftalar ve aylarda da devam edecek" ifadelerini kullandı.

Singapur'da birçoğu uyuşturucu bağlantılı suçlardan olmak üzere 600'e yakın mahkum haklarında verilen idam cezasının infaz edilmesini bekliyor.

Singapur, pandemi koşulları nedeniyle iki yıl verilen idamların ardından geçen yıl 11 kişiyi uyuşturucu suçlarından dolayı idam etmişti. Zihinsel hastalığı bulunduğu düşünülen bir Malezyalının da idam edilmesi uluslararası tepkiye neden olmuştu.

Üç hafta önce Singapur vatandaşı 46 yaşındaki Tangaraju Suppiah, 1 kilogram kenevir kaçakçılığı yapma suçundan idam edilmişti. Suppiah'ın üzerinde uyuşturucu bulunmamasına rağmen, savcılık telefon kayıtlarının Suppiah'ı işaret ettiğini öne sürmüştü.

Uluslararası Af Örgütü'ne göre Singapur'un yanı sıra, Endonezya da geçen yıl 112 kişiyi uyuşturucu bağlantılı suçlardan dolayı idam etti. Komşu Tayland bunun tam tersi olarak kenevir kullanımını yasallaştırmış, Malezya ise zorunlu idam cezası uygulamasını kaldırmıştı.


Independent Türkçe, Arab News, Hindustan Times

DAHA FAZLA HABER OKU