İşten çıkarılınca parasız kaldığı anlaşılmasın diye iş bilgisayarını şirkete Gucci torbasıyla gönderdi

TikTok'taki bir destekçi, "Bu onlara günlerini gösterir!" diye yazdı

(TikTok/champagneanddividends)

İşten çıkarılan bir çalışan, eski işverenleri paraya ihtiyacı olduğundan şüphelenmesin diye işte kullandığı dizüstü bilgisayarını Gucci alışveriş torbasında iade ettikten sonra viral oldu.

Yakın zamanda @champagneanddividends isimli TikTok kullanıcısının, önceki haftalarda paylaştığı video 1 milyondan fazla görüntülendi. Videoda TikTok kullanıcısı, gri renkli MacBook dizüstü bilgisayarı yeşil Gucci alışveriş torbasına koyarken kendisini kaydediyor.

Videoda şöyle yazıyor:

İşten çıkarıldıktan sonra, işsiz kalıp mahvolduğumu anlamasınlar diye işte kullandığım dizüstü bilgisayarımı Gucci torbasında iade ediyorum.

TikTok kullanıcısı, Gucci alışveriş torbasının partnerinin kazandığı bir ödülle geldiğini fakat torbayı ileride kullanmak üzere sakladığını açıkladı.

Videosuna "Klas kalmaya devam edin arkadaşlar" diye ekleyen kadın, gönderisinin altına "Daha iyisine, daha yükselmeye... ne yapman gerekiyorsa" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşten çıkarılan çalışanı eski işverenlerinin karşısında cesur bir tavır takındığı için takdir eden TikTok kullanıcıları, bu "basit" hareketi övgüyle karşıladı. Bazıları kadının misilleme olarak dizüstü bilgisayarı kendine saklaması gerektiğini düşünürken, işten çıkarılmış başka çalışanlar da kendilerini kovdukları için işverenlerinden zekice intikam aldıkları yöntemleri paylaştı.

TikTok'taki bir destekçi, "Bu onlara günlerini gösterir!!!!" diye yorum yaptı.

Bir diğer kullanıcıysa "Ben de böyle yapardım" dedi.

 

@champagneanddividends Gotta do what you gotta do onto bigger and better #lostmyjob #makemoneyonline #affiliatebeginner Here With Me - d4vd


Üçüncü bir kişinin "Tatlım, benim dizüstü bilgisayarım o noktada 'kaybolurdu'. Tüh, üzgünüm" diye yazması üzerine @champagneanddividends isimli TikTok kullanıcısı, MacBook'u satın almayı teklif ettiğini fakat eski işvereninin bunu kabul etmediğini açıkladı.

Bir başka kullanıcıysa şöyle bir paylaşımda bulundu: 

Bir keresinde beni işten çıkardılar, işsiz kalıp öldüğümü düşünmesinler diye her yıl o STK'ya bağış yapıyorum.

Yakın zamanda yaşanan işten çıkarma dalgası, başta teknoloji ve gazetecilik sektörleri olmak üzere ABD'deki pek çok şirketi etkiledi. CNBC'ye göre şirketler martta, sadece bir ay içinde yüzde 15'lik bir artışla yaklaşık 90 bin kişiyi işten çıkardığını duyurdu. Son bir yıl içinde ABD genelinde 270 binden fazla çalışan işten çıkarıldı ve 2023'ün şimdiye kadarki döneminde, teknoloji sektöründe 102 bin 391 kişinin kovulduğu açıklandı.

Facebook'un ana şirketi Meta, geçen yıl binlerce çalışanın işine son vermişti. Meta, kasımda 11 binden fazla kişiyi işten çıkardı ki bu sayı kabaca personelinin yüzde 70'ine tekabül ediyor. Daha geçen ay şirket, mühendislik dışında kalanlarla işe alım departmanındaki ekiplerini etkileyecek şekilde, 10 bin personelin daha işten çıkarılacağını duyurmuştu.

Öte yandan Microsoft, yapay zeka geliştirmedeki etik ve sürdürülebilir sonuçlardan sorumlu yaklaşık 10 bin çalışanını işten çıkardı. Amazon da geçen nisanda Amazon İnternet Servisleri (AWS) ve insan kaynakları departmanlarından 9 bin personelin işine son vermişti.

Yakın zamanda, şirketin işten çıkardığı eski bir TikTok çalışanı, son gününde platformun New York ofisinde bir tur videosu çektikten sonra uygulamada viral oldu. Videoda Simona Ruzer adlı kullanıcı, eski ofis alanını kaydederken takipçilerine espriyle, "TikTok'tan şirket varlıklarını çalmak için [kendisine] katılmalarını" teklif etti.

Kullanıcı, TikTok'un bilgi teknolojileri departmanına işte kullandığı dizüstü bilgisayarını ve kimlik kartını bıraktığını gösterdi ve iki buçuk yıldır şirkette çalışarak "bunu hak ettiği" için TikTok boyun askısını saklayacağını açıkladı.

Simona Ruzer, "En azından bunu yapabilirler" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU