Tom Hanks'ten şaşırtan Forrest Gump itirafı

Forrest Gump, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Film de olmak üzere toplam 6 Oscar kazanmıştı

Forrest Gump, aynı yıl çok ses getiren ve halen IMDB listesinde bir numarada yer alan Esaretin Bedeli'ni geride bırakarak En İyi Film seçilmişti (Paramount Pictures)

Ünlü oyuncu Tom Hanks'ten şaşırtan bir itiraf geldi. Salı gecesi New York'ta düzenlenen New Yorker Live etkinliğinde konuşan Hanks, Oscar ödüllü Forrest Gump'la ilgili konuştu.

Tom Hanks, 1994 yapımı Forrest Gump'taki Oscar ödüllü rolünün başlangıçta izleyicilerde yankı uyandıracağını düşünmediğini açıkladı.

"Bu film kimsenin umrunda olacak mı?"

Anlattığına göre ünlü oyuncu, filmin yönetmeni Robert Zemeckis'e şöyle dedi:

Hey Bob, sana bir sorum var. Bu film kimsenin umurunda olacak mı?

Bu adam aptal ayakkabıları, tuhaf takım elbisesi ve çocuk kitaplarıyla dolu çantasıyla bir şeyin üzerinde oturuyor. Burada kimseye bir anlam ifade edecek bir şey yapıyor muyuz?

Hanks, yönetmenin durumu bir "mayın tarlasına benzettiğini" söyledi:

Kendi yıkımımızın tohumlarını ekiyor olabiliriz.

Hanks, Zemeckis'in kendisine çekecekleri filme "inanmayı" ve gerisini sonra düşünmeyi öğrettiğini de sözlerine ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1994'te Forrest Gump'ın yapımcısı Wendy Finerman, New York Times'a filmin tamamlanmasının neredeyse 10 yıl sürdüğünü ve önceleri kimsenin ilgilenmediğini söylemişti.

1 milyar dolardan fazla hasılat

Neyse ki Hanks ve filmde çalışan herkes için işler fazlasıyla yolunda gitti. Hanks, En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazandı, Zemeckis En İyi Yönetmen oldu ve Forrest Gump, En İyi Film seçildi. Film ayrıca, dünya çapında 1 milyar dolardan fazla hasılat elde etti.

"Oyuncular, yönetmenler, menajerler ve stüdyodakiler projeyle ilgilenmiyordu" diyen yapımcı Wendy Finerman, bunun kısmen 1988'de vizyona giren Yağmur Adam (Rain Man) yüzünden olduğunu da sözlerine eklemişti. 

İnsanlar bana ne üzerinde çalıştığımı soruyorlardı ve ben de 'Forrest Gump' diyordum. 'Ne zaman pes edecek' diye düşündüklerini biliyordum.


Independent Türkçe, Fox, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU