Kılıçdaroğlu: Taşla sopayla işimiz yok, o, korkakların işidir

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu Bolu'da halka seslendi. Kılıçdaroğlu "Taşla sopayla bir işimiz yok. O, korkakların işidir. Cesur, yiğit insanlar bunu yapmazlar. Namuslu insanlar bunu yapmazlar" ifadesini kullandı

Fotoğraf: ANKA

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu'da yurttaşlara seslendi.

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" ifadesini hatırlatan Kılıçdaroğlu "Kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir devleti inşa edeceğiz" dedi.

Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu "Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. Sandığa gidip demokrasi, özgürlük, iş, aş isteyeceksiniz. O nedenle sandığa gidin otoriter bir yönetimi değiştirin. Yerine özgürlükçü, demokratik bir yönetimi getirin" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Birilerini sömürenlerin değil, 85 milyon insanın cumhurbaşkanı olacağım"

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Evet. Taşla sopayla bir işimiz yok. O, korkakların işidir. Cesur, yiğit insanlar bunu yapmazlar. Namuslu insanlar bunu yapmazlar. Birisi benden farklı düşündü diye onu dövecek miyim? Hayır. Herkesin düşüncesine saygı duymak Bay Kemal’in görevidir zaten. O yüzden söylüyorum; birilerini sömürenlerin değil, 85 milyon insanın, hiçbir ayrım yapmadan cumhurbaşkanı olacağım. Herkesin kimliğine, inancına saygı duyacağım.

"3 milyon 600 bin Suriyelinin Türkiye’ye nasıl geldiğini kim biliyor?"

İktidarın kendilerini "Milliyetçi değilsiniz" diyerek suçladığını vurgulayan Kılıçdaroğlu "Açık ve net söylüyorum; bizim milliyetçiliğimizi sorgulayacak kişi daha anasından doğmadı. Altı okumuzdan birisi milliyetçiliktir. Milliyetçilik yurtseverliktir, yurtseverlik. Milliyetçilik vatanseverliktir. Askerlik yapan bütün kardeşlerim bilirler, sınırda bir tabla vardır, ‘Hudut namustur’ diye yazar. Şimdi bizim milliyetçiliğimizi sorgulayanlara soruyorum: 3 milyon 600 bin Suriyelinin Türkiye’ye nasıl geldiğini kim biliyor? Nereden geldi bu insanlar? Sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız. 3 milyon 600 bin Suriyeliyi ve Afganları en geç 2 yıl içerisinde kendi ülkelerine uğurlayacağım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Düzce'de stadyum ve orman köylülerine iş sözü verdi


Bolu'daki mitinginin ardından Düzce'ye geçer Kılıçdaroğlu; kente stadyum yapacağını söyledi.

"Benim gençlere sözüm olsun; buraya güzel bir stadyum yapacağım. Sözüm olsun. Sizler spor yaptığınız sürece biz mutlu oluruz" diyen Kılıçdaroğlu ayrıca  orman köylülerine de vaatlerde bulundu:

"Buradan bütün orman köylülerine seslenmek isterim; huzur içinde, bayram havası içinde sandığa gidin, sizin hakkınızı teslim edecek olan kişiye oy verin. Siz hepiniz, taşeron işçisi değilsiniz, siz ücretlisiniz, Orman Genel Müdürlüğü’nün işlerini yapıyorsunuz. Hepiniz Orman Genel Müdürlüğü’nün sigortalı işçileri olacaksınız."

Kılıçdaroğlu ayrıca; Düzce'nin hava kirliliği sorununu çözmenin de boynunun borcu olduğunu kaydetti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU