TFF'ye "akademisyen" başkan adayı... Prof. Dr. Devecioğlu: Türk futbolunu hep birlikte yöneteceğiz

Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, haziranda yapılacak TFF seçimi için başkan adayı olduğunu açıkladı. Devecioğlu, ulusal ve uluslararası düzeyde futbolla ilgili projelerde yer aldığını belirtti

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 22-23 Haziran'da yapılacak genel kurulu için başkan adayları da şekillenmeye başladı. 

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, başkanlığa aday olduğunu duyuran ilk isimlerden oldu.

Yaptığı yazılı açıklamayla adaylığını duyuran Devecioğlu, uzun yıllardır Türk futbolu için çalıştığını belirterek, yapmak istediklerinden bahsetti.

Devecioğlu, "Türk futbolu, Türkiye'nin en önemli değerlerinden biridir. Ancak, son yıllarda Türk futbolunun yaşadığı problemler hepimizi üzmektedir" dedi. 

"Türk futbolunu daha ileri seviyeye taşımak en büyük arzumuz"

Uzun yıllar futbolla ilgili araştırmalar yaptığını, çeşitli projelerde yer aldığını aktaran Devecioğlu, şu ifadeleri kullandı:

Çeşitli futbol kulüplerinde, federasyonlarda ve liglerde çalışmalar yaparak deneyim kazandım. Bu sayede, Türk futbolunun zorluklarını anladım ve bunları aşmak için nasıl bir yol izleyebileceğimizi biliyorum. Türk futbolunun daha ileri seviyelere taşınması en büyük arzumuzdur. Bu nedenle TFF Başkanlığına aday olmak için çalışmaya karar verdim. 

Devecioğlu, en büyük hedefinin "Türk futbolunu dünya sahnesinde saygın konuma getirmek, ulusal ve uluslararası alanlarda başarılı olmak, Türk futbolunun tarihsel ve etik değerlerini korumak ve geliştirmek" olduğunu bildirdi.

 

Sebahattin Devecioğlu-Twitter.jpg
Sebahattin Devecioğlu / Fotoğraf: Twitter

 

"Türk futbolunun saygın bir marka haline gelmesi elzemdir" 

Türk futbolunun yönetim, organizasyon, antrenman teknikleri, teknolojik yenilikler ve futbol pazarlama stratejilerinde uluslararası standartlara uygun bir şekilde ilerlemesi ve gelişmesinin de hedefleri arasında olduğunu kaydeden Devecioğlu, şöyle konuştu:

Türk futbolunun uluslararası platformlarda tanınır ve saygın bir marka haline gelmesi, taraftarların futbol deneyimini iyileştiren yenilikçi ve keyifli etkinliklerin düzenlenmesi, Türk futbolunun geleceğine yön veren genç yeteneklerin keşfi ve geliştirilmesi elzemdir. Futbolun güçlü bir toplumsal bağ olduğu bilinciyle, Türkiye'nin futbol kültürünün geleceği için daha fazla yatırım yapılması gerekmektedir. TFF, tüm sporcuları, kulüpleri, teknik adamları, hakemleri, taraftarları, medya mensuplarını ve futbolseverleri eşit bir şekilde dinleyerek ve adaletli bir şekilde kararlar alarak, Türk futbolunun gelişimine katkıda bulunabilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türk futbolunu hep birlikte yöneteceğiz"

"Türk futbolu için bir vizyonum var ve bu vizyonu gerçekleştirmek için desteğe ihtiyacım var" diyen Devecioğlu, hedeflerini şöyle anlattı:

Bu görevi üstlenmek için gerekli akademik ve pratik deneyime sahip olduğuma inanıyorum. Türkiye'de futbolun gelişmesi için desteğinizi alarak, futbolun geleceğini birlikte şekillendirmek için Türk futbolunu seven herkesin bana destek vermesini ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesine katkı sağlamanızı bekliyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk Futboluna, yeni bir misyon ve vizyon kazandırmak için yola çıkıyoruz. Tüm futbolseverleri, Türk futbolunu daha iyi bir seviyeye taşımak için bu yolculukta benimle birlikte olmaya davet ediyorum. Türk futbolunun rekabet gücünü ve marka değerini artırmak için hep birlikte çalışacağız. Türk futbolunu hep birlikte yöneteceğiz. 

Prof. Devecioğlu kimdir?

Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, 19 Mayıs 1968'de Elazığ'da doğdu. 

İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamlayan Devecioğlu, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nden mezun oldu. 

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği yapan Devecioğlu, lisans, yüksek lisans, doktora programlarında, spor yönetimi, spor ekonomisi, spor kulüpleri yönetimi, uluslararası spor yönetimi, spor sponsorluğu, sporda kariyer yönetimi ve girişimcilik dersleri veriyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU