Pakistan'da İmran Han mitingine katılan bir kişi dine hakaret ettiği iddiasıyla linç edildi

Miting alanından kaçan kişinin sığındığı evde öldürüldüğü bildirildi

Pakistan'da seçimlerin en geç 14 Ekim'de yapılması bekleniyor (Reuters)

Pakistan'ın kuzeybatısındaki aşırı muhafazakar Hayber-Pahtunhva bölgesinde eski başbakan İmran Han'ın yaptığı miting sırasında bir kişi linç edilerek öldürüldü.

Öldürülen kişinin dine hakaretle suçlandığı belirtildi.

Linç görüntülerinin yer aldığı video, sosyal medyada yayılırken, görüntülerde polisin başarısız şekilde saldırgan güruhu durdurmaya çalıştığı görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsminin Nigar Alam olduğu belirtilen kişinin mitingde yaşanan olay sonrasında miting alanından kaçmayı başardığı ancak bir grup tarafından sığındığı akrabasının evine kadar takip edildiği ifade edildi.

Bölgenin polis şefi Necib Rehman, "Bir grup duvardan tırmanarak içeri girdi ve onu ölene kadar sopalarla dövdü. Grup çok tahrik olmuştu. Polis için cansız bedeni kurtarmak bile çok zor oldu" diye konuştu.

Olay sırasında İmran Han'ın miting alanında olmadığı belirtildi. Han'ın partisi PTI'den (Pakistan Tehreek-e-Insaf / Pakistan Adalet Hareketi) yetkililerse olayla ilgili bir yorum yapmadı.

"Dine hakaret" konusunun aşırı şekilde hassas olduğu Pakistan'da konuyla ilgili kanıtlanmamış suçlamalar bile şiddet ve linçle sonuçlanabiliyor.

Sosyal Adalet Merkezi'nin verilerine göre Pakistan'da 1987'den bu yana 2 binden fazla kişi dine hakaretle suçlanırken, en az 88 kişi benzer suçlamalarla linç edilerek öldürüldü.

Hak örgütleri dine hakaret suçlamalarının çoğunlukla kişisel anlaşmazlıkların intikamı için kullanıldığını ve azınlık gruplarını hedef aldığını belirtiyor.


Independent Türkçe, SCMP, Hindustan Times

DAHA FAZLA HABER OKU