Kılıçdaroğlu: En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye uğurlayacağız

Millet İttifakı Adayı Kılıçdaroğlu "Türkiye yol geçen hanına döndü, bütün sınırlarımız delik deşik. Benim evladım işsiz, senin evladın işsiz, onlar asgari ücretin yarısına çalışıyor" diye konuştu

Fotoğraf: CHP

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir mitinginde konuştu.

Konuşmasında ekonomide yaşanan krize değinen Kılıçdaroğlu "Bugünkü hayat pahalılığı içinde en çok sorun yaşayan kadındır. Büyük sıkıntılar çeken kadınlarlardır. O nedenle benim kadınlara borcum var" ifadesini kullandı.

"Hiçbir ailede benim gelirim yoktur lafını duymayacaksınız"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğim. Aile Destekleri Sigortası ile hiçbir ailede benim gelirim yoktur lafını duymayacaksınız. Kadın gidecek çekecek parasını. Kimse bilmeyecek. Yoksulluğu afişe etmeyeceksin. Bir yerde yoksulluk varsa o devleti yönetenlerin ayıbıdır. Bitireceğim yoksulluğu. Hiç kimse ben fakirim diye yardım istmeyecek. Bu topraklara baharı getireceğim, huzuru getireceğim. Hiçbir ailenin suyu, elektriği, doğalgazı kesilmeyecek. Huzur içinde beraber yaşayacağız. 

İktidarın göçmen politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu "Türkiye yol geçen hanına döndü, bütün sınırlarımız delik deşik. Söz verdim en geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye uğurlayacağız. Benim evladım işsiz, senin evladın işsiz, onlar asgari ücretin yarısına çalışıyor onlar da mağdur. Onları göndereceğiz. Emek sömürüsünün karşısındayız. Afganlar da var, onları da kendi ülkelerine uğurlayacağız" dedi.

Ali Yeşildağ'ın iddiaları

Kırşehir'in ardından Kırıkkale'ye geçerek halkla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Yeşildağ ailesinin en küçük kardeşi Ali Yeşildağ'ın iktidara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik iddialarına değindi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Dün Ali Yeşildağ diye birisi, sosyal medyada, malum bunlar Saray’a çok yakın insanlar.1 milyar dolar götürdüğünü söylüyor. Bunu yasaklıyorlar niye konuştun diye. Yapmaları gereken, bu adam yalan söylüyorsa hemen savcılığa bildireceksin doğrusu nedir araştıracaksın. Ama konuşmasın istiyorlar. Malı götürecekler. 418 milyar dolar götürdüler. Bu paranın tamamını getireceğim ve millete vereceğim.   

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU