"Where Is My Mind?" adlı parçaları telefon alarmlarını kapatınca Pixies özür diledi

"Alarmın neden kendi kendine kapandığına dair hiçbir işaret yoktu"

Pixies'in Where Is My Mind? adlı parçası, 1999 yapımı Dövüş Kulübü'nün son sahnesinde kullanılmasıyla hafızalara kazınmıştı (20th Century Fox)

Bir Reddit kullanıcısı, Pixies'in Where Is My Mind? adlı şarkısının telefonda kurduğu alarmların kapanmasına yol açtığını söyledi. Ünlü alternatif rock grubu ise Reddit kullanıcısından özür diledi.
 


Asevarte adlı bir kullanıcı, Google Pixel telefonlarının konuşulduğu grupta 4 gün önce paylaştığı gönderide birkaç aydır alarmının sebepsiz yere kapandığını söyledi:

Belki de iki haftada bir, 30 dakika sonraki yedek alarmla uyandım. İlk alarmın neden kendi kendine kapandığına dair hiçbir işaret yoktu. Bu sabah, alarmım çalmadan yaklaşık 5 dakika önce uyandım ve gizemi çözdüm.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya kullanıcısı, alarmını Spotify'daki bir müzik listesinden her gün farklı bir parça çalacak şekilde ayarladığını ifade etti. Listedeki şarkılardan biri de ilk sözü  "Oooh stop" (Aaah dur) olan  Where is My Mind? adlı parçaydı.
 

Pixies
Pixies, 1986'da ABD'nin Massachusetts eyaletinin başkenti Boston'da kurulmuştu (Reuters)


Google, Hızlı İfadeler özelliğiyle tek kelimelik komutlarla telefonda işlem yapılmasına izin veriyor. Kullanıcı, şarkının ilk sözünün alarmı kapattığını belirtti:

Karışık çalınan bir çalma listesi olduğundan, yalnızca arada bir ortaya çıkıyor. Yani her sabah olmuyor.

Alternatif rock grubu Pixies ise bu habere kayıtsız kalamadı.
 


Grup, Twitter'dan iki gün önce attığı tweet'te "Bunun için üzgünüz" dedi.

1986’da kurulan Pixies, Black Francis, Joey Santiago, Kim Deal ve David Lovering gibi isimlerden oluşuyordu. 1993’te dağılan grup, 2004’te tekrar bir araya geldi. Pixies’te 2013’te ayrılan Deal’ın yerini Paz Lenchantin aldı. Grup şimdiye kadar toplamda 8 stüdyo albümü piyasaya sürdü.

 

Independent Türkçe, Fortune, Gizmodo

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU