Erdoğan: Bu ülkeyi nereden nereye getirdiğimizi elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir

Erdoğan, partisinin İzmir mitinginde Kılıçdaroğlu'nu suçlamalarda bulunarak, "Kandil'in parlamentodaki temsilcileriyle kapalı kapılar ardında ne görüştün açıklasana" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinginde konuştu.

Konuşmasında Millet İttifakı'na yönelik suçlamalarda bulunan Erdoğan şunları söyledi:

Biliyorsunuz, son birkaç gündür doktorlarımızın tavsiyesi üzerine şehir programlarına katılamadım. Fakat bugün, Ankara'dan canlı bağlantı ile iştirakler oldu. İstanbul'da TeknoFest'te gençlerle buluşarak yeniden milletimizle ruberu programlarımıza geri döndük. İstanbul'da 360 bin kişiyle bir aradaydık. Gençlik kiminle nerede nasıl yürüyeceğini gayet iyi biliyor. 

"Bay Bay Kemal gibi onların uzantılarıyla gidip görüşmeler yapmadık"

Biz 21 yıldır ülkemizi Dadaloğlu'ndan aldığımız ilhamla alnımıza ne yazılmışsa onun geleceği inancıyla yürüyerek bu günlere geldik. Vesayetin tehditlerinden korkmadık, terör örgütlerinin saldırılarından ürkmedik. Terör örgütleriyle parlamento içinde Bay Bay Kemal gibi onların uzantılarıyla gidip görüşmeler yapmadık. Kandil'in parlamentodaki temsilcileriyle, parlamentoda içinde kapalı kapılar ardında Bay Bay Kemal acaba ne görüştü, şunu bir açıklasana. İzmir'e böyle birisi yakışıyor mu? Bu seçim Bay Bay Kemal'i uğurlama seçimi olmalı.

Ben bugün bu muhteşem katılımı görünce, size inanıyorum. İzmir kararını vermiş. Gereğini yapacağına da inanıyorum. Zira konuşuyor; sürekli bir şeyler söylüyor. Her yağmurda İzmir ne hale geliyor. Ne varsa yaptık. Hala diyor ki daha iyisine layık. Her dönemde bir maske ile ayağımıza dolanan eski Türkiye hayaleti, bu defa da 9'lu masa olarak arzı endam eyledi. Bu masadan ne çıkar. Bay Bay Kemal, bulduğu herkese bir yardımcılık hediye etti. Böyle devlet yönetilir mi? Onları yanına almak suretiyle zannediyor ki işi bitireceğim. Benim İzmirli kardeşlerim Kandil'e evet der mi? 14 Mayıs'ta sandıkta cevap verecek. 2 haftamız var, çalışıyoruz. Bunları da sandığa gömüyoruz.

Biz ne gerekirse yaptık Bay Kemal. Sen İzmir'i çöpten çukurdan çıkaramadın. Biz hep çalıştık. Daima yolumuza devam ettik.

"Bunlar esrar eroin kaçakçısı, onlardan aldıkları parayı buraya getirecekmiş"

Bay Bay Kemal, artık bıktık senin şu yalanlarından. Bulduysan al getir parayı. Sen getirdin de biz niye getirdin mi dedik. Eğer Merkez Bankası'na vereceksen ver. Nereye istersen oraya ver ama yalan söyleme. Çünkü bunlar esrar eroin kaçakçısı, onlardan aldıkları parayı buraya getirecekmiş. Hayatı yalan.

"Bu milletten LGBT'ci çıkmaz"

Bu milletin aile kurumu sağlamdır sağlam. Bu milletten LGBT'ci çıkmaz. Biz aile kurumumuzu lekeletmeyiz. Dimdik, adam gibi adam, bizim ailelerimiz böyle. Siz ne ayaksınız ya? Milletimiz bunlara 14 Mayıs'ta anlatacak.

"Çapsızların son çırpınışlarıdır"

Bunlar ömürleri boyunca bu ülkeye yaptıkları tek bir hayırlı hizmetleri, kazandırdıkları tek bir eserleri olmayan çapsızların son çırpınışlarıdır. Haklarını yemeyelim, yalan söylemeye, iftira atmaya gelince bunların üstüne yok. Son seçimlerde belediye kazandığı yerlerde ulaşımı, sütü, hayatı bedava yapacaklarını söylemişlerdi. Çiftçiye bedava traktör dağıtacaklardı. İzmir her yağmurda sele teslim olmuyor mu? İzmir'de bunlar tarafından başlatılıp bitirilen kentsel dönüşüm var mı?

"Bu ülkeyi nereden nereye getirdiğimizi elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir"

Biz bugüne kadar söylediğimiz her şeyi yaptık. Yapmayacağımız hiçbir şeyi söylemedik. Eksiklerimiz, kusurlarımız vardır, olabilir, insanız. Ama hiçbir zaman söyleyip de yapmadığımız yoktur. Bu ülkeyi nereden nereye getirdiğimizi elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU