Bahçeli: Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği samimi değildir

Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" videosu ile ilgili Bahçeli "Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği samimi değildir, hiçbir uzlaşmaya yanaşmamıştır" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir'deki açık hava toplantısında vatandaşlara seslendi. 

Konuşmasında Millet İttifakı'nı eleştiren Bahçeli, "Vakit yaklaştıkça zillet ittifakının ve çıkarcıların korkuya kapıldığını görüyoruz. Eskişehir'de vakit MHP vaktidir. CHP'ye oy veren kardeşlerim, gelin bu defa MHP diyelim. İYİ Parti'ye oy veren kardeşlerim, sıcacık kucaklaşmamızla buzları eritip 3 hilalin etrafında bululaşım. Zilletin sonu yoktur. Kılıçdaroğlu, etnik ve mezhep tahrikçiliğine sapmıştır. Milyonlarca Kürt'e terörist muamelesi yapılıyor demiş" ifadelerini kullandı.

"Kürt kökenli kardeşlerimle, bölücü terör örgütü PKK'nın en küçük bağı ve bağlantısı yoktur" diyen Bahçeli, "Türk ile Kürt kardeştir, bölücü ve şifreli mesajlarla ayırmak isteyen kalleştir. Bugünkü CHP yönetiminin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le hiçbir ilişkisi kalmamıştır. O halde Mustafa Kemal diyenlerin adresi MHP'dir" diye konuştu.

"Mezhepçiliği milletimiz ve ülkemiz için korkunç bir tehdit olarak görürüz"

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi videosu ile ilgili de yorum yapan Bahçeli şunları söyledi:

Geçtiğimiz günlerde ilk kez Alevi olduğunu itiraf etti, elbette saygı duyarız ancak bugüne kadar niye konuşmadığını, 14 Mayıs'a yaklaşırken bu açıklamaya neden gerek duyduğunu da kararlılıkla sorarız. Yezid'le kazanmaktansa Hüseyin'le şehadete de talip oluruz. Fakat mezhepçiliği milletimiz ve ülkemiz için korkunç bir tehdit olarak görürüz. Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği samimi değildir, hiçbir uzlaşmaya yanaşmamıştır. Cami ne kadar bizimse cemevi de o kadar bizimdir. Hepimiz Müslümanız, Allah'ımız bir, peygamberimiz bir. Sayın Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'tan sonra kalan ömrünü geçirmek için gideceğin tek yer evin olacak. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU