Akrabasının istismarı nedeniyle intihar eden Ahmet Emre'nin annesi: Ben bir anneyim, lütfen bana yardım edin; cezasını çekmesini istiyorum

Savcılık, cinsel istismar sanığının tahliyesine itiraz etmişti

Akrabası Vedat Tarhan'ın istismarı nedeniyle intihar eden Ahmet Emre Yıldır'ın annesi Hülya Oya Yıldır, "Cezasını çekmesini istiyorum. Türk adaletine güveniyorum. Ben bir anneyim, artık dayanamıyorum" dedi.

Ahmet Emre Yıldır'ın intiharından sonra tutuklanan ancak ilk duruşmada tahliye edilen Vedat Tarhan hakkında savcılık tutuklamaya yönelik yakalama kararı talep etmişti.

Savcılığın talebine mahkemenin yarın cevap vermesi bekleniyor.

Ahmet Emre'nin annesi Hülya Oya Yıldır, mahkemenin kararı beklenirken çektiği videoda şunları söyledi:

Ben Hülya Oya Yıldır. Ahmet Emre Yıldır’ın annesiyim. Benim oğlum 9 yaşından 17 yaşına kadar evime gelen akrabam tarafın taciz ve tecavüze uğramıştır. Oğlum 29 Nisan günü evimizden 15. kattan atlayarak intihar etmiştir. Kişi tutuklanmıştır fakat 8 Ağustos günü serbest bırakılmıştır. Ben bu kişinin cezasını çekmesini istiyorum. Türk adaletine güveniyorum, onlardan yardım bekliyorum. Ben bir anneyim, artık dayanamıyorum. Yalvarıyorum, beni de anlayın diyorum, başka bir şey diyemiyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Ahmet Emre Yıldır, 9 yaşından 17 yaşına kadar akrabası Vedat Tarhan tarafından sistematik olarak tacize uğradı. Ahmet Emre, askerde geçirdiği sinir krizinin ardından uğradığı tacizi ailesine anlattı. Ahmet Emre, savcılığa gitmeden önce Tarhan ile bir görüşme gerçekleştirdi ve görüşmeyi kayda aldı. 

Tarhan’ın kendisine yönelik istismarını belgeleyen Ahmet Emre, geçen 6 Mart günü Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılık başvurusunda, Tarhan ile yaptığı görüşmenin ses kaydı da yer aldı.

Ancak soruşturma süreci çok ağır ilerdi. Tarhan, 52 gün ifadeye dahi çağırılmadı. Ahmet Emre, girdiği bunalımın ardından intihar etti. 

İntihar sonrası savcılık soruşturması hızlanırken Tarhan bu zaman zarfında tutuklandı. 1 Mayıs’ta tutuklanan Tarhan, 8 Ağustos’ta davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı göndererek, Vedat Tarhan'ın tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU