Hesap paylaşımına Netflix'ten büyük kısıtlama geliyor

Şirket, ödünç şifre kullananları kendi şifrelerini almaya zorlamaya yönelik denemelerin başarıya ulaştığını belirtiyor

(AFP)

Netflix, hesap ve şifre paylaşımına getireceği geniş çaplı kısıtlamasını uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Şirket uzun zamandır, kullanıcılar hesaplarını tek bir hanenin dışındakilerle paylaştığında bunu tespit edip onları kendi hesaplarının parasını ödemeye zorlamayı amaçlayan yeni özellikler kullanmakla tehdit ediyor ve bu özellikleri test ediyor.

Dijital yayın platfromu başlangıçta, ilk denemenin bulgularının yerleşmesi için daha fazla zaman tanıma amacıyla yeni özelliği kapsamlı bir şekilde uygulamaya koymayı ertelemişti. Fakat şirket bu özelliğin artık hazır olduğunu ve gelecek aylarda daha "geniş çapta" yürürlüğe konacağını belirtti.

En son düzenlediği dönem sonu toplantısında bu duyuruyu yapan şirket, Netflix'in temelini atan DVD dağıtma işini de sonlandıracağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu toplantıda konuşan Netflix'in eş CEO'su Greg Peters, sistemin bir dizi ülkede çoktan kullanılmaya başlandığını ve "iyi gittiğini" belirtti.

Peters, müşterilerin başlangıçta bu habere tepki olarak hesaplarını kapattığını ancak daha sonra kullanıcılar kendi hesaplarının parasını ödedikçe üye sayısının ve gelirin arttığını söyledi. Peters bunun fiyat artışlarından sonraki davranışa benzediğini ifade etti.

Netflix'in eş CEO'su, yeni sistem çok farklı özelliklere sahip yerlerde uygulamaya konmuş olsa da bu davranışın birbirinden farklı birçok ülkede gerçekleştiğini söyledi. Kısıtlama ilk başta belirli Latin Amerika ülkelerinde başlatıldı ama o zamandan bu yana daha geniş bir alana yayıldı.

Öte yandan aynı denemede, bazı kullanıcıların denemenin belirli bölümleriyle ilgili hayal kırıklığına uğradığı görüldü. Peters, "kullanıcıların her zaman hareket halindeyken veya seyahat ederken kullandığı Netflix'e kesintisiz erişimin yanı sıra şirketin kullanıcıların hesaplarına ve cihazlarına erişimi yönetmeleri için iyi araçlara sahip olduğundan emin olmak gibi konularda" Netflix'in geri bildirim aldığını söyledi.

Peters, yeni versiyonun bu değişiklikleri içerdiğini ve bu nedenle şirketin artık bunu başka yerlerde de yürürlüğe koymaya başlayacağını ifade etti. Bunun "çok geniş çaplı bir uygulama olduğunu ve Birleşik Devletleri ve başka birçok ülkeyi de kapsadığını" belirtti.

Bu özellik, kullanıcıların hesaplarını ne zaman paylaştığını tespit etmek için coğrafi konum belirleme gibi teknolojiler kullanıyor. Uygulama, hesabın paylaşıldığı düşünülürse, ya tamamen yeni bir oturum açarak ya da kullanıcıların mevcut bir hesaba başkalarını eklemesine izin veren diğer seçeneklerden yararlanarak kişileri kendi hesabını satın almak durumunda bırakacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU