Beşiktaş, Güneş'le ligde 6. kez puan kaybetti... "İkincilik şansı var ama şampiyonluk artık hayal"

Beşiktaş, Şenol Güneş'le 6. kez puan kaybederek yarışta geri kaldı. Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve spor yazarı Sinan Vardar, kulübün son durumunu ve Şenol Güneş'in takımdaki geleceğini değerlendirdi

Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde ligde çıktığı 17. müsabakadan 6. kez puan kaybederek ayrıldı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 29. haftası Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki müsabakaya sahne oldu.

Akyazı'daki Medical Park Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı çoğunlukla orta alan mücadelesi şeklinde geçti. 

Karşılaşmanın ikinci yarısında da gol sesi çıkmadı ve takımlar sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı.

Puanını 56'ya yükselten siyah-beyazlı ekip, birer maçı eksik lider Galatasaray'ın 10, ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde kaldı.

Valerien Ismael sonrası yeniden iddialı konuma gelebilmek için Güneş'i takımın başına getiren Beşiktaş, gelinen noktada şampiyonluk yarışının uzağında kaldı.

 

Şenol Güneş-AA.jpg
Şenol Güneş / Fotoğraf: 

 

Güneş yönetiminde 6 maçta 14 puan kaybetti

Beşiktaş, Şenol Güneş yönetimindeki 17. lig maçından 6. kez puan kaybı yaşadı.

Ligin 12. haftasında Ümraniyespor galibiyetiyle Beşiktaş'taki ikinci dönemine başlayan Güneş, Galatasaray ve Sivasspor'a mağlup olurken, Gaziantep, Karagümrük, Antalyaspor ve Trabzonspor müsabakalarından beraberlikle ayrıldı.

Güneş yönetiminde ligde 14 puan kaybeden Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda ise Ankaragücü'ne elenmişti.

Siyah-beyazlı ekip, Valerien Ismael ile çıktığı 11 lig maçında da 2 yenilgi, 4 beraberlik elde etmişti.

 

Sinan Vardar - AA.jpg
Sinan Vardar / Fotoğraf: AA

 

"Trabzonspor maçındaki futbolu Beşiktaş'tan hiç beklemiyorduk" 

Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve spor yazarı Sinan Vardar, kulübün son durumunu ve Şenol Güneş'in takımdaki geleceğini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Trabzonspor beraberliğinin Beşiktaş için beklentilerin uzağında kaldığını söyleyen Vardar, "Trabzonspor maçındaki futbolu Beşiktaş'tan hiç beklemiyorduk. Hakikaten inanılmaz. Trabzon da öyleydi" dedi. 

Karşılaşmaya her iki takım kalecisinin damga vurduğunu ifade eden Vardar, "Maçın kahramanı Mert ile Trabzon'un kalecisi oldu. Bilhassa Mert harika oynadı. Beşiktaş'ta uzun yıllardır böyle bir kaleci performansı seyretmemiştim" diye konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Beşiktaş'ın ikincilik için hala şansı var ama şampiyonluk artık hayal"

Beşiktaş'ın ikincilik şansının devam ettiğini söyleyen Vardar, zirve yarışıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Son 5 maç çok ümit vermişti Beşiktaş için. Şampiyonluk şu an çok uzak. Galatasaray da harika oynayarak kazandı. Beşiktaş'ın ikincilik için hala şansı var ama şampiyonluk artık hayal." 

"Beşiktaş maalesef Ismael'le macera yaşadı, Güneş başta gelmeliydi"

14'er puan kaybeden Valerien Ismael ile Şenol Güneş'i kıyas eden Vardar, Güneş'in daha önce göreve gelmesi gerektiğini belirterek, "Kesinlikle Ismael'in gelmesi yanlıştı. Şenol Güneş gelmeliydi. Birçok Beşiktaşlı da aynı şeyi düşünüyordu. Maalesef öyle bir macera yaşadı Beşiktaş" şeklinde görüş belirtti.

 

 

"Trabzonspor maçı Beşiktaş'ın bütün şampiyonluk hayallerini yıktı"

"Şenol Güneş'in gelmesiyle doğru olan yapıldı" diyen Vardar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Son 4-5 maçta çok iyi, üstün bir performans gösterildi. Güneş bir defa futbolcuları kazandı. Birçok önemli oyuncudan tekrar verim almaya başladı. Ama Trabzonspor maçı Beşiktaş'ın bütün şampiyonluk hayallerini yıktı. 

"Beşiktaş'ın gelecek sezon planlamasını Güneş yapmalı"

Beşiktaş'ın gelecek sezon planlamasına başlamasına ve bunun da Şenol Güneş tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiren Vardar, "Ahmet Nur Çebi'nin daha 2 senesi var. Ancak olağanüstü kongre olursa bırakabilir. Beşiktaş'ın iyi bir takımı var. Tabii en büyük şanssızlığı Tayyip'in sakatlanması oldu. Orada benim de büyük emeğim vardı. Beşiktaş transferde yine 2-3 takviye için çalışabilir. Transfer her zaman mümkündür" diyerek sözlerini noktaladı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU