Akşener grup toplantısında mermi gösterdi: Bunca engeli aştıktan sonra, şimdi bize bu mu dur diyecek?

Akşener, Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunarak , "Neydin, ne oldun Recep Bey? 'Cesaretin sembolüyüm' diye geldin; giderayak, esaretin sembolü oldun. 'Milletin adamıyım' diye geldin; giderayak, mafyaların, simsarların, kuklası oldun" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

Akşener konuşamaya başlamadan önce, İYİ Parti'ye katılan eski Tarım ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar'a parti rozeti taktı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş ciyaneti ve yürütülen soruşturma ile ilgili konuşan Akşener, "Görev bilincini kaybetmiş bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. Verdiği hiçbir sözü, tutamayan, mafyaları, simsarları, uyuşturucu kaçakçılarını kollayan, Sinan Ateş’in katillerine göz yuman, zalim bir iktidar... Emniyet teşkilatımız, cinayeti planlayan şahsı, bir milletvekilinin, evinde yakalıyor. Buna ilişkin, tutanak tutuyor. Nasıl oluyorsa oluyor, o tutanak, ortadan kayboluyor. Ve bugün, o tutanak, dava dosyasında yok. Böyle bir rezalet olabilir mi? Böyle devlet yönetilir mi?" dedi.

"Milletin adamıyım' diye geldin, mafyaların, simsarların, kuklası oldun"

Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunarak , "Neydin, ne oldun Recep Bey? 'Cesaretin sembolüyüm' diye geldin; giderayak, esaretin sembolü oldun. 'Milletin adamıyım' diye geldin; giderayak, mafyaların, simsarların, kuklası oldun" ifadelerini kullandı.

Akşener ayrıca, "Ne olursa olsun Sinan Ateş’in kanını, yerde bırakmayacağız" diye konuştu.

"BTK’nın düzenlemesi; sosyal medya platformlarını, saray medyasına çevirme girişimidir"

Konuşmasında BTK'nın yeni sosyal medya düzenlemesini yürürlüğe almasını da eleştiren Akşener şunları kaydetti:

BTK, yeni bir sosyal medya düzenlemesini, yürürlüğe aldı. Bu düzenlemeye göre, artık; sosyal medya platformları, kişisel bilgileri adli makamlara, iletmekle yükümlü olacak. Peki nasıl iletecek? Herhangi bir yargı kararı olmadan iletecek.  Bir soruşturma bahanesi bulmak, yeterli olacak. Yani; bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi; “Şu kişi hakkında soruşturma var. Bana bilgilerini verin” dediğinde; o bilgiler, derhâl iletilecek. Bu şekilde;  yargı önünde, suçu ispatlanmamış kişilerin, tüm şahsi bilgileri, talep edilebilecek.

Yani mesela; gerçek enflasyon verilerini inceleyen ENAG, “yanıltıcı bilgi yaymaktan” susturulacak. Üstelik sadece ENAG değil;  ENAG verilerini, paylaşan hesaplar da susturulacak. Mesela; “Kızılay’ın çadır satışını” haber yapanlar ve yayanlar, “devlet sırrını açığa çıkardı” diye susturulacak. Mesela; “Dört gün oldu, bir tane arama kurtarma ekibi gelmedi” diyenler, “Devletin birliğini bozuyor.” diye susturulacak. Yani böylece; tek adam rejiminin, diktatörlüğe doğru uzanan yoluna, bir taş daha döşenecek.

BTK’nın yapmış olduğu bu düzenleme; sosyal medya platformlarını, saray medyasına çevirme girişimidir. Bu düzenleme; Twitter’dan, bir A Haber oluşturma gayretidir. Ellerindeki binlerce trole rağmen, istedikleri algıyı yönetemediler. Emirlerindeki, onca kanala rağmen, milletimizi, yalanlarına inandıramadılar. Attıkları onca iftiraya rağmen; oylarının eriyişini, bir türlü durduramadılar. Sevgili gençler şunu asla unutmayın ki; 14 Mayıs’ta oy kullanmaya gittiğinizde, çok kritik bir seçim yapacaksınız. Kim Jong’un, uzun boylu ruh ikizi ile,  Millet İttifakı’nın adayı arasında, bir tercih yapacaksınız.

"Rize ne kadar vatan toprağıysa; Cudi de, o kadar vatan toprağıdır"

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şahlanış dönemi" sözünü de eleşirerek, "Sana her istediğini veren bu millet, senin şahlanamayışlarının,  ceremesini çekmeye mecbur mu? Bu memleket, senin ısıtıp ısıtıp anlattığın bayat masalları,  dinlemeye mecbur mu? Türkiye, senin bu beceriksizliğine, daha fazla tahammül etmeye mecbur mu?" dedi.

Erdoğan'a yönelik eleştirilerine devam eden Akşener, "Bizi, Cudi’ye, Gabar’a gömecekmiş. Orası senin için vatan olmayabilir ama bizim için, Rize ne kadar vatan toprağıysa; Cudi de, o kadar vatan toprağıdır" diye konuştu. 

"Ateş edilen yerden, bina girişinin vurulma ihtimali imkansız"

Akşener, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na kurşun isabet etmesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Akşener şunları söyledi:

Neymiş efendim? İnşaat bekçisi bir kardeşimiz, hırsız kovalıyormuş. Hırsızları kaçırmak için de, havaya ateş etmiş. Bilmeyenler için söyleyeyim; İstanbul İl Başkanlığımız, sanılanın aksine, havada değil, yerdedir. Üstelik ateş edilen yer ile, binamız arasında, belediyenin reklam panoları ile, koskoca bir E5 karayolu var. Yani; binamızın girişi, E5’in altında kaldığı için, ateş edilen yerden, bina girişinin vurulma ihtimali, gerek fizik, gerek de, geometri kurallarına göre, imkansız. Bu bekçi kardeşimiz, bir aksiyon filmine özenmiş olacak, “mermiye falso vermiş” ve olağanüstü bir nişancılık sergileyerek, “yanlışlıkla” binamızı vurmuş.

Erdoğan'a yönelik eleştirilerde de bulunan Akşener şöyle devam etti:

Recep Bey çıkmış, benden özür bekliyormuş. Çünkü, kendisi çok kırılmış. Duyguları incinmiş. Rencide olmuş. Vah vah… Yazık ki ne yazık. Recep Bey; utanmasan, mermiye saldırdı diye, parti binamızı tutuklayacaksın. Bir de senden, özür dileyeceğim, öyle mi Hadi oradan be hadi oradan. Çok beklersin!

Akşener mermi kovanı gösterdi

Akşener, kürsüde konuşurken mermi kovanlarını da göstererek, "Bunca engeli aştıktan sonra, şimdi bize bu kurşun mu dur diyecek?" dedi.

Kürsüde bulunan mermi kovanlarını etrafa saçan Akşener, partililere seslenerek şunları söyledi:

Kıvılcımdan ateş olacaksınız, söz mü? Tüm tehditlere, tüm iftiralara direneceksiniz, söz mü? Tüm mermilere göğüs gerip milletimize güneş olacaksınız, söz mü?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU