Kuveyt'te imamların cep telefonundan Kur'an okuması yasaklandı

İmamlardan teravih namazları sırasında ezberden Kur'an okuması istendi

Teravih namazı bölgesel geleneklere göre 8, 12 veya 20 rekat halinde kılınabiliyor (Reuters)

Kuveyt'te İslami İşler Bakanlığı, imamlara namaz sırasında cep telefonundan Kur'an okumayı yasakladı.

Yeni yayımlanan yönetmelikte, imamların Kur'an'dan neler hatırladıklarını yeniden gözden geçirmeleri ve teravih namazları sırasında duaları ezberden okumaları istendi.

Yönetmelikte imamların rehber rolü oynadığının altı çizildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ramazan ayıyla ilgili uyarıların yer aldığı yönetmelikte, imamların bu ayda daha fazla çaba harcamaları gerektiği belirtildi.

Yeni yönetmelikte ayrıca ezberden okunacak duaların, en az Kur'an'ın üçte biri kadar olması gerektiği belirtiltirken, ibadet eden kişilerin durumunun dikkate alınması ve zorlanma olması durumunda bu sınırın aşılmaması tavsiye edildi.

Ek olarak imamlara anlayışlı olma ve dua ederken seslerini gereksiz şekilde yükseltmeme çağrısı yapıldı.

Suudi Arabistan'da da benzer bir genelge yayımlanmıştı

Benzer şekilde Ramazan'dan hemen önce Suudi Arabistan yönetimi de imamlar için bir dizi tavsiye yayımlamış ve teravih namazı sırasında fazla uzatılmış dualardan kaçınılması çağrısı yapmıştı.

Ramazan'ın son 10 gününde kılınan teheccüd namazıyla sabah namazı arasında, ibadet edenlere zorluk çıkarılmaması için uygun bir zaman aralığı bırakılması yönündeki tavsiye de genelgede yer alan detaylardan biri olmuştu.

Suudi Arabistan İslam İlişkileri, Tebliğ ve Rehberlik Bakanlığı ayrıca teravih namazlarına karmaşaya ve saygı eksikliğine yol açtıkları için çocukların getirilmemesini istemişti.

Genelgede ayrıca camilere kamera sistemleri kurulmaması, vaaz ve namaz sırasında herhangi bir şekilde yayın yapılmaması ve iftar sonrası maddi yardım toplanmaması önerilmişti. Camilerde çalışanlan kişilerden ibadethaneleri temiz ve düzenli tutmak için iki kat daha fazla çalışmaları istenmişti.

 

Independent Türkçe, Gulf News, Zawya

DAHA FAZLA HABER OKU