Zirvede hesaplar değişti... "Galatasaray hedefe ulaşır, Fenerbahçe'yi tarihi sıkıntılar bekliyor"

Derbiyi Beşiktaş kazandı, sonuç Galatasaray'a da yaradı. En çok kaybeden ise Fenerbahçe oldu. Spor yazarı Atilla Türker, Süper Lig'de değişen şampiyonluk yarışı hesaplarını değerlendirdi

Süper Lig'in 27. haftası sezonun en kritik müsabakalarına ev sahipliği yaptı.

Lider Galatasaray, Adana Demirspor'u; Fenerbahçe ise Beşiktaş'ı konuk ederken müsabakalarda alınacak sonuçlar da ligin zirvesinin yeniden şekillenmesine olanak sağlayacaktı.

Cumartesi oynanan müsabakada Galatasaray, Adana Demirspor'u müsabakanın son bölümlerinde bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

 

 

Pazar gecesi oynanan derbide ise konuk Beşiktaş, tarihi bir zafere imza atarak hem ikincilik yolunda büyük avantaj sağladı hem de Fenerbahçe'nin Galatasaray'a yaklaşmasına engel olarak bir nevi sarı-kırmızılı ekibe de 3 puan kazandırdı.

Sahasında 4-2'lik skorla ezeli rakibine yenilen Fenerbahçe'de ise tribünlerde "yönetim istifa" tezahüratları yükselirken uzun yıllar akıllarda kalacak sahnelere şahit olundu.

Maçta 2 gol atan ve oyundan çıkan Cenk Tosun'u ve Beşiktaş takımını alkışlayan Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarına ise ıslıkla tepki gösterdi. Öyle ki İrfan Can Kahveci'nin uzatma bölümlerinde attığı 2. gole dahi ıslık çalındı.

 

 

Alınan sonuçların ardından 26 maçı geride bırakan Galatasaray, 63 puanla zirvede yer aldı.

1 maçı eksik Fenerbahçe 54 puanla ikinci olurken puanını 52'ye yükselten Beşiktaş ise hem farkını azalttı hem de üçüncülük koltuğunu sağlamlaştırdı.

TFF'nin Gaziantep ve Hatayspor kararına odaklanan siyah-beyazlılar, istedikleri sonucu elde etmesi durumunda rakipleriyle arasındaki puan farkını daha da azaltacak. TFF'nin vereceği karar ise şampiyonluk yolunda kritik bir öneme sahip olacak.

"Galatasaray hedefe ulaşır, Fenerbahçe'nin görüntüsü iç açıcı değil"

Spor yazarı Atilla Türker, Süper Lig'de değişen şampiyonluk yarışı hesaplarını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Beşiktaş'ın derbide Fenerbahçe'yi mağlup etmesinin ligin zirvesini şekillendirdiğini düşünen Türker, "Yüzde 90 ihtimalle Galatasaray hedefe ulaşır" dedi.

 

Atilla Türker-Ajansspor.jpg
Atilla Türker / Fotoğraf: Ajansspor

 

Sarı-kırmızılı ekibin hem iyi oynadığını hem de zor puan kaybettiğini söyleyen Türker, "Fenerbahçe'nin genel görüntüsü iç açıcı değil. Gerek yönetimsel gerek kadro, gerekse oyun bakımından kırık not alıyor" diye konuştu. 

"Beşiktaş, tarihi başarı elde etti, zaten çok iyi bir çıkış içerisinde"

Beşiktaş'ın Fenerbahçe galibiyetini de yorumlayan Türker, ligin gidişatının önemli ölçüde etkilendiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

Beşiktaş, Fenerbahçe maçında oynadığı futbolla tarihi bir başarı elde etti. Zaten genel performansıyla da çok iyi bir çıkış içerisinde. Görünen o ki Galatasaray şampiyonluğa ulaşacak. Beşiktaş da ikinciliği elde edecek. Ama asıl en düşündürücü durum Fenerbahçe'nin her geçen gün çok daha kötüye gitmesi, Galatasaray'da ise Okan Buruk liderliğinde tarih yazılması. 

 

 

"Fenerbahçe'yi tarihi sıkıntılar bekliyor, bu tablodan sonra düzelmesi zor"

Karşılaşma esnasında tribünlerin yönetimi istifaya çağırması, futbolcuları ise ıslıklamalarını değerlendiren Türker, "Ali Koç'un başarılı olmasını şahsım adına çok isterdim. Her bakımdan iyi, dürüst bir insanın bu mecrada yer bulması gerekirdi. Fakat ne yazık ki tarihi bir başarısızlık elde etti. İstifa söylentileri de yayılmaya başladı. Göreve devam etse zor, bıraksa ayrı sıkıntı. Fenerbahçe'yi tarihi sıkıntılar bekliyor. Bu tablodan sonra Fenerbahçe'nin her bakımdan düzelmesi son derece zor" diyerek sarı-lacivertlilerin içerisine gireceği sıkıntılı sürece dikkati çekti.

"Sahada verilen emek var, masada bunların değişmesini istemek yanlış" 

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ'ın derbi galibiyeti sonrası TFF'ye Gaziantep ve Hatayspor'la ilgili yapacakları başvuruyu da hatırlatan Türker, şunları kaydetti:

TFF'nin aldığı ender doğru kararlardan biriydi bu. Çünkü sahada oynanan oyun, alınan sonuçlar, verilen emek, başarı ya da başarısızlık var. Masa başında bunların değişmesinin istenmesi son derece yanlış. Ben Beşiktaş Başkanı, yöneticisi ya da taraftarı olsaydım böyle bir talepte bulunmayı bile gereksiz bulurdum. Her şeyden önce emeğe saygı duymak gerekir." 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Beşiktaş'ın Tahkim'e itiraz etmesi gerekirdi, bunu bile kaçırdı" 

Bu konuda kimsenin dikkat etmediği bir husus olduğuna değinen Türker, sözlerini şöyle noktaladı:

TFF Yönetim Kurulu kararı verdi. Beşiktaş'ın da mevzuat gereği bir hafta içerisinde itiraz etmesi gerekirdi. Fakat Beşiktaş bunu bile kaçırdı. Şimdi Kulüpler Birliği'nin kararı tavsiyeden öteye gitmez, önemli olan TFF'nin kararı. Bu saatten sonra önlerinde iki şık var. Ya 'Bir haftada itiraz etmediniz' diyerek olayı kapatacak. Yahut da yanlış bir hamle yaparak 'İnceleyelim' diyerek yeni bir süreç başlatacak. Bence Beşiktaş'ın yapacağı yeni bir başvuru, TFF tarafından geri çevrilecektir." 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU