Kılıçdaroğlu'nun seccadeye bastığı fotoğraf gündemde: Tepki gösteren de var, destek olan da

Özür dileyen Kılıçdaroğlu seccadeyi görmediğini ve üzgün olduğunu belirtmişti

Fdtdğraf: Twitter 

İstanbul Platformu’nun geleneksel iftar programına katılan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programdan sonra çektirdiği bir fotoğraf siyaset gündemine düştü.

Fotoğrafta Kılıçdaroğlu’nun seccade üzerine ayakkabıyla bastığı görülüyordu. Kılıçdaroğlu bir mesaj paylaşarak seccadeyi görmediğini ifade etti

Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum.

CHP’den yapılan açıklama:

Sosyal medyada çok tartışılan fotoğraf için CHP’den de bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: .

Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isterim.

Ev sahibi Müftüoğlu: Kılıçdaroğlu'na yapılan haksız tenkitler sağduyudan uzaktır.

Kılıçdaroğlu’nu iftara çağıran Adalet Eski Bakanı İsmail Müftüoğlu da bir açıklama yaparak Kılıçdaroğlu'na haksızlık yapıldığını belirtti:

'Lokanta yöneticisinin odasında hatıra fotoğrafı çekildi. Kalabalığın meydana getirdiği dikkatsizlik, fotoğraflara da yansıdı. Kılıçdaroğlu'na yapılan haksız tenkitler sağduyudan uzaktır.'

Kılıçdaroğlu fotoğrafı sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasına girdi. Birçok isim konu hakkında paylaşımda bulundu

Elif Çakır:

Seccade kutsal değildir, temiz yerde namaz kılınmasını sağlayan bir örtüdür. Bu kadar.. Seccadeye verilen önem keşke dinin “adalet, hukuk, yolsuzluk, yalan, iftira, hak” gibi ilkerine verilseydi, 20 yıllık iktidarın sonunda ortaya bugünkü tablo çıkmazdı.

Sibel Eraslan:

Başörtüsü ve seccade.. Kutsallıkları, saygıya layık oluşları Müslüman düşünce ve eylem dünyasında, kişinin kulluğuyla, ibadetiyle ilgili oluşlarındandır. Biz başörtüye çul, seccadeye basit örtü diyenle beraber değiliz. Başörtüsüne saygısı olmayanın seccadeye de saygısı olmaz…

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici:

Vatan, sadece bir toprak parçası değildir! Başörtüsü de bir bez parçası değildir! Seccade’ye halı-kilim  olarak bakmak! öyle görmek! Ve o şekilde kullanmak. Milli ve Manevi değerlerden ne kadar uzak olunduğunun bir göstergesidir…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank:

Kemal Kılıçdaroğlu seccadeyi görmemiş,Canan Kaftancıoğlu da görmemiş,Yanındaki kadınlar da görmemiş,Fotoğrafçı da görmemiş,Etrafındaki partililer de görmemiş. Halkının değerlerine bu kadar yabancı bu insanlar ülkeyi yönetecek olsa o değerlere saygı duyup onları gözetir mi?

HDP Milletvekili Hüda Kaya:

Sıkmayın canınızı sayın başkan!
Ayakkabıyla girilen o yerde seccade neden serili? Yıkanır temizlenir hepsi bu. Dini imani para saray ve saltanat olup camileri postalarıyla basanların çığırtkanlıklarına kimse aldırış etmiyor artık.

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu:

Şöyle;
1. Olay budur, yani yanlışlıkla olmuş, kaza.
2. Seccade sadece halı/kilimdir, kutsal değil.
3. İslami ve insani ne varsa istismar eden, paraya tahvil edenlerin bu seccade güzellemeleri de istismardan başka bir şey değil.

İlahiyatçı Faruk Başer:

Seccadeye ayakkabı ile basıp öylece resim çektirmek Bize bir şeyler hatırlattı değil mi? O halde bunun sembolik bir anlamı olmalı Bunun ne olduğunu bilenleriniz var mı?

İlahiyatço Cemil Kılıç:

Evde seccade üzerinde namaz kıldıktan sonra o seccade kaldırılır. Kaldırılmadıysa eğer o seccade değildir. Zira üzerine basılıp kirlenmesin diye bir sonraki namaza değin kaldırılması gerekir.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU