Ay'a gidene ödül var: Bir şirket Ay yüzeyine 1,7 milyon dolarlık Bitcoin gönderiyor

LunarCrush, Ay'a gönderilen "ödülün" uzay keşfinin önündeki engellerin aşılması için ilham kaynağı olmasını hedefliyor

62 Bitcoin'in tutulduğu cüzdanın şifresi uzay aracının üzerine kazınacak (Reuters)

Kripto para ve NFT alanında çalışan yatırım şirketi Lunar Crush, Ay'a bugünkü değeri yaklaşık 1,7 milyon dolar olan 62 adet Bitcoin gönderecek.

Lunar Outpost'un MAPP isimli uzay araştırma aracıyla gönderilecek olan Bitcoinler, ona ulaşan ilk kişinin ödülü olacak.

Nakatomo_1 adı verilen ödül için, kripto paraların tutulduğu cüzdanın şifresini ele geçirmek yeterli olacak. Şifre, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uzaya fırlatılacak olan MAPP'in üzerine kazınacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

LunarCrush CEO'su Joe Vazzini konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Başarılamaz gibi görünen bir hedef belirlediğinizde gerçekleşen yenilikler inanılmaz olabiliyor. Amacımız, insanlara yeni bir keşif çağını başlatacak toplulukları kurmak için ilham vermek. Tüm öğrencilerin, grupların ve şirketlerin Ay'a ulaşmak ve oradaki hazineyi almak için bir araya geldiğini hayal ediyoruz" diye konuştu.

Uzay aracını Ay'a gönderecek olan LunarOutpost'un kurucusu Dr. Forrest Meyen ise Nakatomo_1 projesinin gelecek nesle uzay yolculuğu ve keşfinin önündeki engelleri yenmek için ilham verme fırsatı olduğunu söyledi.

Şirket ayrıca özel şifrenin uzay aracının üzerine kazınma sürecinin tamamen kayıt altına alınacağını ve şeffaf olacağını açıkladı. Açıklamaya göre şirket içindeki ekiplerin dahi şifreye erişimi olmayacak.

Uzay aracının bu yılın son çeyreğinde bir SpaceX roketiyle uzaya gitmesi bekleniyor ancak güvenlik gerekçeleriyle tam tarih henüz açıklanmış değil.

LunarCrush'ın Ay'a gönderilecek kripto paraları finanse etmek için ellerinde bulunan bazı NFT koleksiyonlarını satışa çıkaracağı belirtildi.

Kripto parayı taşıyacak olan MAPP uzay araştırma aracı ayrıca Ay'ın güney kutbunda kablosuz veri transferinin nasıl çalıştığına ilişkin bazı testler yapacak.


Independent Türkçe, Gizmodo, Yahoo

DAHA FAZLA HABER OKU