Muharrem İnce: Biz Türkiye'deki yeni bir yol olmak istiyoruz

İnce, “İktidarı eleştirirsen sana terörist diyorlar, muhalefeti eleştirirsen bölücü diyorlar. Türkiye bunu hak etmiyor” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, mide kanseri nedeniyle hayatını kaybeden halasının kızı Aşire Öztürk'ün (66) cenazesine katıldı. Cenazenin düzenlendiği Yalova'nın Elmalık köyüne gelen İnce, burada gazetecilere açıklamada bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'nin kutuplaşmış şekilde seçime gittiğini, Türkiye'nin ikiye bölündüğünü ileri süren İnce, "İktidarı eleştirirsen sana terörist diyorlar, muhalefeti eleştirirsen bölücü diyorlar. Türkiye bunu hak etmiyor." diye konuştu. İnce, şöyle devam etti:

Biz Türkiye'deki yeni bir yol olmak istiyoruz, üçüncü bir yol olmak istiyoruz. Atatürkçülerin, cumhuriyetçilerin, makul olanların, ortada olanların... Türkiye'yi marjinallere teslim etmeyeceğiz. PKK'lılara, Hizbullahçılara, FETÖ'cülere, bunların desteğine muhtaç hale getiremeyiz Türkiye'yi. Türkiye'nin buna hakkı yok. Ne FETÖ'cüler ne PKK'lılar ne Hizbullahçılarla bunlarla işbirliği içerisine girmeden yarıp geçeceğiz bu düzeni. Bunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın

Bunu gençlerle "her türlü engellemelere rağmen yapacaklarını" söyleyen İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için 110 bin imza verenlerin çoğunluğunun gençler olduğunu belirtti. İnce, "Yaşama sevinciyle umutları yeniden tazelemekle gençlerle kadınlarla Türkiye'nin önünü açacağız. Türkiye'yi bu uçurumun kenarından çekip alacağız" dedi.

Konuşmasının ardından cenaze namazına katılan İnce, cami önünde bekleyen yakınlarına başsağlığı diledi.
Aşire Öztürk'ün cenazesi köy mezarlığına defnedildi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU