Çin lideri Şi Cinping'in Moskova'da kaldığı otele onlarca KFC siparişi teslim edildi

Görüntüleri Rus devletine ait ajans yayımladı

Şi ve Putin, pazartesi günü Kremlin'de bir araya gelmişti (Reuters)

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Rusya ziyaretinde kaldığı otele onlarca KFC siparişi götürüldü.

Rus devletine ait Almanya merkezli Ruptly video haber ajansının pazartesi günü paylaştığı videoda, Çin delegelerin başkent Moskova'da kaldığı Soluxe Hotel'e onlarca KFC siparişi teslim edildiği görüldü.

Videoda iki kişinin, bir arabanın bagajından birçok KFC poşetini indirip otelin önüne bıraktığı dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD merkezli haber sitesi Business Insider'ın aktardığına göre otele toplamda 18 poşet KFC siparişi teslim edildi.

Siparişlerin kim tarafından verildiğiyse henüz bilinmiyor.

Öte yandan KFC, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın ardından ülkeden çekildiğini duyurmuştu.

ABD'nin en ünlü fast food şirketlerinden KFC'nin sahibi Yum! Brands, Insider'ın yorum talebini reddetti. Firma, ülkeden çekildiklerini açıkladıktan sonra şubelerini Rus devletine ait Rostec şirketine satmıştı.
 


Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Telegraph ise Şi'nin Moskova ziyaretinde Kızıl Meydan'daki daha lüks otellerde kalmak yerine, Çinli bir firmaya ait olan Soluxe'de konaklamayı tercih ettiğini yazdı. Haberde, önünde Rusya ve Çin bayraklarının dalgalandığı otelin yüksek güvenlikli olduğuna da dikkat çekildi.

Almanya'daki düşünce kuruluşu Liberal Modernite Merkezi'nden araştırmacı Nikolaus von Twickel, Twitter hesabından yaptığı yorumda "Çin'in lideri 2023'te Moskova'ya ziyarete gittiğinde ne yiyor? ABD üretimi fast food" ifadelerini kullandı.
 


KFC, Rusya'dan çekilse bile Çin'de büyük bir pazar payına sahip. Yum Brands!'in verilerine göre fast food devinin aralık itibarıyla Çin'deki 1800 şehirde 9 bin şubesi bulunuyor.

 

Independent Türkçe, Telegraph, Business Insider

DAHA FAZLA HABER OKU