Vücut geliştirmeci TikToker protein için köpek maması yedi

"Yemesi hiç rahat değildi"

Henry Clarisey mamanın çok kuru olduğunu ve yedikten sonra bol bol su içtiğini söyledi (TikTok/henry.fit)

Protein için köpek maması yiyen TikToker viral oldu. Henry Clarisey'in videosu binlerce beğeni ve yorum aldı.

21 yaşındaki vücut geliştirmeci, New York Post'a yaptığı açıklamada köpek maması yemeye TikTok'ta gördüğü bir videonun ardından karar verdiğini söyledi. 

Söz konusu videoda bir sosyal medya kullanıcısı, köpek mamasının protein açısından zengin olduğunu ancak spor salonu müdavimlerinin buna kanmaması gerektiğini belirtiyor.
 


Clarisey paylaştığı TikTok gönderisinde videosu 15 bin beğeniye ulaşırsa köpek maması yiyeceğini belirtti. 21 milyondan fazla kez görüntülenen paylaşım 2,5 milyon beğeniye ulaşınca Clarisey, sözünü tutmaktan başka çaresi kalmadığını ifade etti:

15 bin beğeni gelirse denerim dedim ama 2,5 milyon beğeniye ulaştı. Bu yüzden denemem gerektiğini hissettim.

Vücut geliştirmeci daha sonra paylaştığı videoda bir kaseye köpek maması koyup bunu elleriyle yiyor. Mamayı çiğnerken midesi bulanan Clarisey, videonun sonunda "Buna değmez" diyerek takipçilerini uyarıyor.
 


Genç TikToker'ın paylaşımına "Mamayı muzla karıştır. Diğer tatları bastırır" ve "Süt kullan" gibi pek çok şaka yollu yorum da yapıldı.

Clarisey, mamanın tadının taşa benzediğini söyledi:

Yemesi hiç rahat değildi ve ısırması çok zordu.

Öte yandan Clarisey, 200 gramlık köpek mamasının 666 gram protein içerdiği bilgisini bir telefon uygulamasından aldı. Ancak köpek mamasını üreten şirket, bu miktardaki mamada proteinin en fazla 60 gram olabileceğini bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket ayrıca mamaların insanlara zarar vermediğini ancak yenilmesini tavsiye etmediklerini açıkladı.  

Beslenme tavsiyeleri veren Beslenme ve Diyetetik Akademisi (Academy of Nutrition and Dietetics) sözcüsü Melissa Majumdar ise "Köpek mamalarındaki çoğu bileşen insanların yemeğine benzese de bu ürünlerin farklı beslenme önceliklerine sahip insanların değil, köpeklerin ihtiyaçlarını karşılaması hedefleniyor" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, New York Post, BuzzFeed News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU