12 yaşındaki Arjantinli kız çocuğu TikTok meydan okuması sonucu hayatını kaybetti

Bu meydan okumayı denerken öldüğü iddia edilen diğer 7 çocuğun ebeveynleri TikTok'a dava açtı

(Unsplash)

Arjantin'de 12 yaşındaki bir kız çocuğunun TikTok'ta gördüğü bir "boğulma" meydan okumasını denedikten sonra öldüğü bildirildi.

Olay, 13 Ocak'ta Arjantin'in Capitan Bermudez şehrinde meydana geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel haber kaynağı El Litoral'a göre Milagros Soto adlı kız çocuğu, TikTok isimli sosyal medya uygulamasında dolaşan çok sayıda viral "meydan okumadan" biri olan ve "boğulma meydan okuması" diye de bilinen "bayılma meydan okumasını" denedikten sonra evinde ölü bulundu. Kız çocuğunun kendini astığı düşünülüyor.

Kızın teyzesi, Milagros'un bir TikTok meydan okuması yaparken öldüğünü Facebook'ta yazdı.

Viral meydan okuma, kullanıcıları bayılana kadar kendilerini boğmaya teşvik ediyor.

Jam Press'in haberine göre, bu meydan okuma konusundaki teşebbüslerinde daha önce iki kez başarılı olsa da Milagros'un üçüncü denemesinde öldüğüne inanılıyor.

Kızın teyzesi Jam Press'e yaptığı açıklamada, kızın okulda zorbalığa uğradıktan sonra birinden meydan okumanın bağlantısını içeren bir WhatsApp mesajı aldığını söyledi.

Teyzesi yayın kuruluşuna, "Birinin onu bunu yapmaya teşvik ettiğine inanıyorum" dedi.

Zorbalıktan çok çekti.

Polis olayla ilgili soruşturma yürütüyor.

Boğulma meydan okumaları yeni bir olay değil. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) 2008'de, 1990'ların ortalarından 2000'lerin ortalarına kadar 82'den fazla gencin "boğulma oyunlarına" katılmaları sonucu öldüğünü kaydetmişti.

Raporda, ölümlerin çoğunun 11 ile 16 yaş arasındaki kişilerde meydana geldiği ve yaş ortalamasının 13 olduğu ortaya konuyor.
 


Kasımda Bloomberg Businessweek'te yayımlanan bir haberde, meydan okumanın mevcut versiyonunun önceki 18 ay içinde 12 yaş ve altındaki çocuklarda en az 15, 13 ve 14 yaşlarındaki çocuklardaysa 5 ölümle bağlantılı olduğu belirtiliyor.

The Verge'de yer alan habere göre, meydan okumayı denedikten sonra öldüğü bildirilen 7 çocuğun ebeveynleri TikTok'a dava açtı.

TikTok, Washington Post'a kullanıcıların bayılma meydan okumasını aramasını engellediğini ve arama sonuçlarını, "daha fazla kaynak" bağlantısıyla birlikte "bazı çevrimiçi meydan okumaların tehlikeli, rahatsız edici ve hatta uydurma olabileceğine" dair bir uyarıyla değiştirdiğini belirtse de şirkete dava açan ebeveynlerden ikisi meydan okumanın çocuklarının "Sizin İçin" sayfasında olduğunu iddia ediyor.

Şirketin sözcüsü Mahsau Cullinane, meydan okumayla ilgili şu açıklamayı yaptı.

Cullinane, "Kişilerin TikTok dışındaki kaynaklardan öğreniyor gibi göründüğü bu rahatsız edici 'meydan okuma', platformumuzdan çok öncesine dayanıyor ve hiçbir zaman bir TikTok trendi olmadı" diye yazdı.

Kullanıcı güvenliğine olan bağlılığımızı dikkatle sürdürüyoruz ve bulunması halinde ilgili içeriği derhal kaldıracağız. Trajik kayıpları için aileye en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Michigan Live'a göre Milagros'un ölümünden bir ay önce, Ohio'da 12 yaşındaki Tristan Casson da iddiaya göre söz konusu meydan okumayı denedikten sonra ölü bulundu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU