MHP Genel Başkanı Bahçeli: Zaferin 108'inci yıldönümünde CHP-HDP görüşmesi haklı tepkilerden dolayı ertelendi

Bahçeli, “Zaferimizin 108’inci yıldönümünü ve şehitlerimizin aziz hatıralarını gölgelemek, adeta geçmişin rövanşını almak niyetiyle programlanan CHP-HDP kavuşması şimdilik sonraki bir tarihe tehir edilmiştir” dedi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıldönümü dolayısıyla “Doğal felaketlerin enkaz ve yıkımını kaldırmak, derin yaraları sarmak için mücadele halinde olan Türkiye’mizi yeni yüzyıla taşıyacak olan muhteşem irade Çanakkale ruhuyla tecelli etmiştir” açıklamasını yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Bahçeli, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 Türkiye’miz bugünkü ortamda, tıpkı Çanakkale Savaşları’nda olduğu gibi, tıpkı Milli Mücadele yıllarında yaşandığı gibi, derin ve sinsi bir ablukanın doğrudan hedefindedir. Çanakkale’de düşmana göğsünü siper eden, Milli Mücadele’de zillet ve esarete bağımsızlık onuruyla direnen kahramanlar kuşağının mücadele şuuru neyse, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın duruşu, duyuşu ve deyişi aynısıdır. Çanakkale Savaşları, sebep ve sonuçları ile ibret ve ders alınması gereken; gelecek nesillere aktarılması şart olan ecdadımızın kahramanlık beratıdır.

Çanakkale’yi yorumlamak için  bugüne odaklanmak gerekmektedir

Tarihi bilmeden bugünü anlamaya, dahası gelecek üzerinde isabetle düşünmeye imkân yoktur. Kaldı ki bugünü anlamak için Çanakkale’ye, Çanakkale’yi yorumlamak için de bugüne odaklanmak gerekmektedir. 108 yıl önce kanla, irfanla ve inançla kazanılan Çanakkale Zaferi, Türk milletini yurt edindiği Anadolu topraklarından önce çıkarmak, sonra da imha etmek üzere yola çıkmış haçlı zihniyetinin hüsran ve kesin bir yenilgisidir. Türk milletinin bin yıllık süre içinde üç kıtaya açılan vatan coğrafyalarından, 18’inci yüzyıldan itibaren çekilmeye başlamasıyla ortaya çıkan küçülme ve daralmanın son direniş ve nirengi noktası elbette Çanakkale’dir.

“Zaferin 108’inci yıldönümünde CHP-HDP görüşmesi haklı tepkilerden dolayı ertelendi”

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıldönümünde CHP’nin HDP’yle hedef ve siyasi birliği tesis etmek maksadıyla buluşma ve görüşme planı, hitamında artan ve yaygınlaşan haklı tepkilerden dolayı bu sancılı görüşmenin mecburen ertelenmiş olması bize başka bir izah ve ifade şansı bırakmamaktadır. Zaferimizin 108’inci yıldönümünü ve şehitlerimizin aziz hatıralarını gölgelemek, adeta geçmişin rövanşını almak niyetiyle programlanan CHP-HDP kavuşması şimdilik sonraki bir tarihe tehir edilmiştir.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU