Liverpool ile Chelsea maçında sahaya ‘Deli Mi Ne’ girdi

Sahaya giren YouTuber, güvenlik tarafından dışarı çıkarıldı

Fotoğraf: AA

Liverpool-Chelsea maçının 14. dakikasında sahaya giren kişinin kimliği YouTube’da Deli Mi Ne isimli hesabın sahibi Ali Abdülselam Yılmaz olduğu öğrenildi.

Vodafone Park’ın ev sahipliği yaptığı Süper Kupa maçının 14. dakikasında sahaya bir seyirci girdi.

 

Hakem oyunu durdururken, sahaya giren kişi güvenlik görevlileri tarafından dışarıya çıkarıldı.

UEFA kararı gereği yayıncı kuruluş bu görüntüyü ekrana getirmedi.

3 yıla kadar hapis cezası var

Temmuz ayında çıkan yasaya göre müsabakanın seyrini veya güvenliğini bozanlar hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanıyor.

Kanalını “Eğlence, komedi ve en çok da ekstrem içerikli videolar hazırlıyorum” diyerek tanımlayan Ali Abdülselam Yılmaz'ın hesabında 4.5 milyondan fazla takipçi bulunuyor. Hesabın her videosu milyonlarca izleniyor.

Ancak Yılmaz, sahaya girmesinin ardından yaklaşık 60 bin takipçi kaybetti.

Wolanski de sahaya girmişti

Şampiyonlar Ligi Final maçını oynanayan Tottenham ile Liverpol karşılaştığı maçın 18. dakikasında sahaya YouTuber Kinsey Wolanski girmişti. Wolanski'nin Instagram takipçileri stada mayoyla girmesinin ardından 230 binden iki milyonun üzerine çıkmıştı. 

Wolanski'nin mayosunun üzerinde cinsel içerikli film sitesinin isminin yazması dikkat çekmişti. Daha sonra bu sitenin sahibinin Zdorovetskiy olduğu belirtilmiş, Wolanski'nin bu hamlesinin sevgilisine 4 milyon dolar reklam geliri kazandırdığı ifade edilmişti. Zira, Zdorovetskiy'nin eylemden önce sitesinde 10 milyon üye bulunuyordu. Sevgilisinin katkısıyla bu sayı 32 milyona çıktı. 

Wolanski'nin Brezilya'nın kazandığı Copa Amerika Finali'nde de aynı eylemi denediği ancak yakalanarak sevgilisi ile birlikte bir süre gözaltında tutulduğu basına yansımıştı. 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU