İngiliz bakanlar, Kovid-19 salgınının başlarında evcil kedileri yok etmeyi düşündü

Lord James Bethell, Avam Kamarası'nın Birleşik Krallık'taki tüm kedilerin yok edilmesini talep etme olasılığından bahsetti

Kediler, pandemi sırasında koronavirüs bulaştırmakla suçlanıyor / Fotoğraf: Reuters

Eski bir sağlık bakanı, bakanların Kovid-19 salgınını yaydığı gerekçesiyle Birleşik Krallık'taki (BK) tüm evcil kedilerin öldürülmesini emretme olasılığını gündeme getirdi.

Lordlar Kamarası üyesi James Bethell, evcil hayvanlarla ilgili endişelerin, 2020'deki salgın sırasında virüs hakkında yaygın olan cehaletin boyutunu gösterdiğini belirtti.

Bethell Channel 4 News'e verdiği demeçte, "Bu salgın hakkında ne kadar az şey bildiğimizi unutmamalıyız. Evcil hayvanların salgını yayıp yaymadığı hala belli değil" dedi.

Bethell, Avam Kamarası'nın BK'daki tüm kedilerin yok edilmesini talep etme olasılığını gündeme getirdi.

Bethell, "Bunu yapmaya karar verseydik ne olacağını hayal edebiliyor musunuz?" diye ekledi.

Bethell, "Ancak, bunu belgeleyen bazı kanıtlar ortaya çıktı. Bu yüzden bir soruşturma yürütmek ve konuyu aydınlatmak almak zorunda kaldık" dedi.

Bethell, BK'daki Sağlık Bakanlığı yapan Matt Hancock'un 2020 ile 2021 yılları arasında sağlık ve sosyal işler departman yardımcısıydı.

Bethell'in bu yorumları, The Telegraph gazetesinin Kovid-19 pandemisi sırasında Hancock ile diğer ileri gelenler arasında sızan on binlerce WhatsApp mesajının ayrıntılarını yayınlamaya başladığında geldi.

Hancock, Sağlık Bakanı olarak görev yaptığı süre boyunca, huzurevlerine ziyarete gelenlere Kovid-19 testi yapılmasını reddettiği iddialarıyla mücadele ediyor.

Hancock'un sözcüsü, huzurevini ziyarete gelenlere test yapılmasına ilişkin kararı reddettiğini belirten raporun tamamen samimiyetsiz olduğunu, çünkü o sırada test yapmanın mümkün olmadığı söylendiğini belirtti.

Bir sözcü, Hancock'un gazeteci Isabel Oakeshott'tan aldığı mesajlarının tamamen kapanmaya karşı çıkan gündeme uyacak şekilde değiştirildiğini iddia etti.

The Telegraph'ın yayımladığı mesajlarda Hancock'un başdanışmanı Chris Whitty'nin özellikle Nisan 2020'de, huzurevlerine ziyarete gelenlere test yapılması talimatını verdiğini ortaya koydu.

Hancock bunu kesinlikle iyi ve olumlu bir adım olarak değerlendirdi.

Ancak 14 Nisan 20202'ye kadar uzanan yazışmalar, Hancock'un direktifleri görmezden geldiğini gösteriyor.

Hancock'un huzurevlerini ziyarete gelenlere test yapılması talebini reddettiği ve yalnızca hastaneden gelenlere test yapılmasını istediği görülüyor.

 

 

Independent Arabia

DAHA FAZLA HABER OKU