İYİ Parti: Millet İttifakı, 2 Mart'ta 13. cumhurbaşkanını belirleyecek

"Bu iradeyi gösterecek ve en kısa zamanda da bunu milletimizle paylaşacağız"

Fotoğraf: ANKA

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Millet İttifakı’nın 2 Mart’taki toplantısında Cumhurbaşkanı adayının ismini belirleyeceğini söyledi.

Zorlu, düzenlediği basın toplantısında "Bu iradeyi gösterecek ve en kısa zamanda da bu iradenin ortaklaşmasıyla bunu milletimizle paylaşacağız" diye ekledi.

Seçimlerle ilgili de konuşan Zorlu, şu ifadeleri kullandı:

Yüzbinlerce vatandaşımız başka illere yerleşmek ve yerleştirilmek durumunda kaldı. Önümüzde 18 Haziran’da ya da 14 Mayıs’ta yapılacak bir seçim var. Bu yerleştirilen vatandaşlarımızın kendi illeri için oy kullanmalarını sağlayacak, seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütüğü kanununa bir geçici madde ilavesi ve bir anayasa değişikliği gerektiren bir konuda CHP ile konuyu konuşmaya istişarede bulunmaya geldik. Amacımız, önümüzdeki süreç kısa, bu süreçte de temsilde adaleti başka illerimize ikametini alan vatandaşlarımızın kendi illeri ile ilgili milletvekili seçme iradelerini ortaya koyacak bir yapıyı oluşturmak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener'e tam yetki

Zorlu, şunları kaydetti:

Biz istişareye çok önem veren bir siyasi partiyiz. Dün milletvekillerimiz ve başkanlık divanı üyelerimizle uzun bir toplantı gerçekleştirdi sayın Genel Başkanımız. Burada deprem konusundaki gelişmelerin yanı sıra elbette bu konular da konuşuldu. Tümüyle ilgili oy birliğiyle İYİ Parti TBMM Grubumuz, sayın Genel Başkanımız tam olarak yetkilendirmiştir 2 Mart'taki toplantı için... Yarın da grup toplantımızın ardından Genel İdare Kurulu toplantımız gerçekleşecek. Bu şekilde milletimizin istek ve iradesini masaya götürmek suretiyle nihai neticeye ulaşmanın gayreti içinde olacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU