Köpek hırsızlığının suç ortağı, "500 bin dolarlık ödülü vermediği için" Lady Gaga'ya dava açtı

Şarkıcının köpekleri 2021'de çalınmıştı

(Instagram / @ladygaga)

Lady Gaga'nın, iki Fransız buldoğunun çalınmasıyla ilgili mahkemeye verilen bir kadın tarafından dava edildiği bildirildi.

Jennifer McBride, köpeklerini geri getiren kişiye "sorgusuz sualsiz" vereceği vaadinde bulunduğu 500 bin dolarlık ödülü iletmediği için "Paparazzi" parçasının şarkıcısını dava ediyor.

Ancak McBride, Gaga'nın köpeklerinin çalınması nedeniyle tutuklanarak hakkında dava açılan 5 kişiden biriydi. Los Angeles Polis Departmanı (LAPD) McBride'ın suçluya yataklık yaptığının tespit edildiğini ileri sürmüştü.

Gaga'nın köpek gezdiricisi Ryan Fischer, 2021'de James Howard Jackson ve Jaylin White tarafından gerçekleştirilen soygun sırasında göğsünden 4 kez vurulmuştu. Fischer yaralandıktan sonra iyileşti.

Jackson'a 21, White'aysa 4 yıl hapis cezası verildi. Her ikisi de ikrar anlaşması yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olaydan sonra Gaga, köpekleri Koji ve Gustavo'yu geri getireceklere "sorgusuz sualsiz" vereceği 500 bin dolarlık bir ödül teklif etmişti.

McBride'ın "köpekleri bularak onları iade edeceklere verilecek ödül için belirtilen e-posta adresine yazdığını bildirdiğini" ve çalındıktan iki gün sonra "nihayetinde köpekleri LAPD Olimpiyat İstasyonu'na getirdiğini" o dönem LAPD duyurmuştu.

TMZ'ye göre McBride, White'ın babasıyla ilişkisini LAPD doğrulasa da, ödül parasını ödemediği için "Bad Romance" parçasını söyleyen şarkıcıyı şimdi dava ediyor.

McBride çalıntı mal alma suçlamasına karşı hiçbir itirazda bulunmamış ve iki yıl boyunca denetimli serbestlikle cezalandırılmıştı.

Haber sitesi, McBride'ın mahkemenin tazminatı 1,5 milyon dolara, yani "üç katına" çıkarmasını istediğini ve Gaga'nın "yanıltıcı bir ödül" duyurusunda bulunduğunu iddia ettiğini bildirdi.

LA County Bölge Başsavcı Yardımcısı Michele Hanisee, McBride'ın aldığı köpeklerin çalındığının "fazlasıyla farkında" olduğunu ve onları ödül beklentisiyle iade ettiğini TMZ'ye söyledi.

The Independent, yorum için Gaga'nın temsilcileriyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU