İmamoğlu: 16 milyon İstanbullu olarak sürecin en son anına kadar bölgenin yanında olacağız

İmamoğlu deprem bölgesinden dönen İBB ekipleri ile buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk günden itibaren deprem bölgesinde görev alan ve İstanbul’a dönen 2 bin 800 kurum personeliyle bir araya geldi.

Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Kültür Sanat Merkezi’nde, “Türkiye Size Minnettar” başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İmamoğlu, annesi deprem bölgesinde görev yapan, itfaiye kıyafeti giymiş 6 yaşındaki Zeynep Tabakoğlu ile yan yana oturdu.

Etkinlik, deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Deprem bölgesinde görev yapan İBB ekiplerine texekkür eden İmamoğlu şunları söyledi: 

İstanbul halkı, hepinizle yürekten gurur duyuyor. Sahada çalışırken yaşadıklarınızın, çocukların, oradaki o mini minnacık bebeklerimizin, onların annelerinin, babalarının, büyüklerinin, tüm insanlarının yaşadıklarının sizlerin derinden etkilediğini biliyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu güzel kurum, bu kadim kurum her zaman sizlerin yanında olacaktır. Desteğe ihtiyaç duyduğunuz her ortamda sizinle olacağımızdan ve benim de bu anlamda sürekli sizlerle bir arada olacağımdan asla şüphe etmeyin.

Bölgenin yanında olacağız

Bir yandan tabii ki evlerimize dönmenin mutluluğunu yaşarken bir yandan da hala aklınızın, kalbinizin o bölgede olduğunu biliyorum. Yurttaşlarımıza destek vermek ve onlara hala el uzatmak istediğinizi de biliyorum. Ben de aynı duygular içerisindeyim. Ve içiniz rahat olsun. Bu kurum ve 16 milyon İstanbullu olarak, bizler bu sürecin en son anına kadar o bölgenin yanında olacağımızı, milletimizin o bölgede tekrar ayağa kalkması için, çocuklarımızın yuvalarında mutlu ve kendilerini teminat altında hissetmeleri için, sizlerin belediye başkanı olarak sizler adına, buradan orada yaşayan bütün yurttaşlarımıza söz veriyorum ki; hiçbirini, hiçbir anında yalnız bırakmayacağız.

 

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından, deprem bölgesinde görev yapan İBB personeli adına, farklı birimlerden toplam 18 çalışana plaketleri takdim edildi

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU