İran, İsrail saldırısına karşı ülkedeki Yahudilerin nerelerde yaşadığını "haritalandırıyor"

İddiaya göre İsrail'in İran'a saldırması halinde suikast timleri görevlendirilebilir

(Reuters)

İktidardaki rejimin üst düzey üyelerine erişim sağlayan bir kadına göre İran, İsrail'in ülkenin nükleer tesislerine saldırması halinde olası bir suikast kampanyasının temelini oluşturma kapsamında Yahudi diasporasının yaşadığı yerleri "haritalandırıyor".

Daha önce İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hameney'le görüşme izni alan ve ülkenin katı tavırlı Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yle de görüşen Catherine Perez-Shakdam, The Jewish Chronicle'a yaptığı açıklamada Tahran'daki bir toplantıda İsrail'in İran'a saldırması halinde suikast timlerinin görevlendirilebileceğinin ortaya çıktığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perez-Shakdam, toplantıya erişimini İran yönetimiyle bağlantılı bir film yapımcısı olan merhum Nadir Talibzade aracılığıyla sağladığını söyledi. ABD Hazine Bakanlığı, 2019'da Talibzade'ye New Horizon Organisation'la bağlantısı nedeniyle yaptırım uygulamıştı.

New Horizon'ın İslam Devrimi Muhafızları Ordusu'nu destekleyen uluslararası konferanslar düzenlediği belirtilmişti. ABD, İslam Devrimi Muhafızları Ordusu'nu bir terör örgütü olarak tanımlıyor.

Perez-Shakdam, Talibzade'nin İran'da düzenlediği ayrı bir kapalı etkinlikte kendisine "Yahudiler tarafından yönetilen tüm önde gelen STK'leri, her bir iş sektöründe kimin ne yaptığını ve önemli hahamları tespit etme" planından bahsedildiğini söyledi.

Onları hedef almak için nüfuzlarını ve aileleriyle birlikte nerede yaşadıklarını öğrenmek istediler.

İran yanlısı internet sitelerine ve Rus devlet destekli televizyon kanalı RT'ye katkıda bulunan bir analist olan Perez-Shakdam, katılımcıların kendisinin Yahudi olduğundan habersiz olduklarını söyledi.

MI5 Genel Müdürü Ken McCallum geçen kasımda, yıllık tehdit güncellemesinde İran'ın "rejim düşmanı olarak algılanan Britanyalı ya da Birleşik Krallık'ta ikamet eden kişileri kaçırma ve hatta öldürme hedefleri" olduğunu ve istihbarat servisinin Ocak 2022'den bu yana bu tür en az 10 tehdidi "bozmak" için çalıştığını söylemişti. Bu tehditlerle ilgili koşullar hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

Birleşik Krallık hükümeti, İslami Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütü olarak ilan etmeyi düşünüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU