Keanu Reeves deepfake teknolojisinden korktuğunu açıkladı

"Bu bir kontrol ve manipülasyon sistemi"

Hollywood yıldızı, 1995 yapımı Johnny Mnemonic gibi birçok siberpunk filmde oynadı (TriStar Pictures)

Keanu Reeves, deepfake gibi yapay zeka teknolojilerinden ne denli korktuğunu anlattı.

John Wick 4'ün (John Wick: Chapter 4) vizyon tarihine sayılı günler kala Wired'a konuşan Reeves, "Hollywood'a sızmakta olan" teknolojilerden yakındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü aktör, film sözleşmelerinin her birinde performansının stüdyolar tarafından dijital araçlarla manipüle etmesini engelleyen bir madde koydurduğunu bile itiraf etti.

Buna göre Reeves teknolojinin gelişmesiyle 2000'lerin başından itibaren performansının giderek önemsizleştiğini hissediyor.

"2000'lerin başında ya da 1990'larda performansım değişti" diyen oyuncu, şöyle ekledi:

Yüzüme gözyaşı eklediler ve ben de 'Ha?!' dedim, sanki o sahnede olmama bile gerek yoktu.

Matrix, Şeytanın Avukatı (Devil's Advocate) ve Constantine gibi sayısız ünlü filmde başrol oynayan Reeves, "Bir filmde sergilediğiniz performansın kurgucular tarafından değiştirileceğini bilirsiniz ve bunu kabul edersiniz" diye devam etti.

Öte yandan oyuncu, "deepfake diyarının" alışıldık film kurgusundan çok daha farklı olduğunu vurguladı:

Deepfake diyarına girerseniz, sizden hiçbir şey yoktur. Bu korkutucu.

Diğer yandan ünlü yıldız, insanlığın bu teknolojilerle nasıl başa çıkacağını da merak ediyor.

Aktör, "Nirvana tarzında yapay zeka tarafından üretilmiş müzikleri zaten dinliyoruz, NFT dijital sanatı var. Şu şirin makinelerin neler yapabildiğine bir bakın!" ifadelerini kullandı.

"Ama bunların arkasında bir şirketokrasi var. Gerçeğin değeri ya da değersizliğiyle karşı karşıya kalacağız. Sonra bize ne sunulacak?" diye soran Reeves, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu bir duyum ve bir gösteri. Bu bir kontrol ve manipülasyon sistemi. Mağara duvarlarına bakıp bize yansıtılanı görüyoruz. Daha ötesine bakma şansımız yok.

24 Mart'ta vizyona girmesi beklenen John Wick serisinin 4. filminde Reeves, merhum karısından yadigar kalan köpeğinin intikamı için mafyaya savaş açan karaktere yeniden hayat verecek.

Yeni filmde başına koyulan ödülle onlarca kiralık katile karşı savaşan John Wick'in, özgürlüğünü elde etmek için Yüksek Şura'ya karşı mücadelesi konu alınıyor.

 

Independent Türkçe, Variety, Wired

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU