"Herkesin sorduğu tek soru: Devlet nerede" diye yazan emekli cumhuriyet savcısı, emniyete şikayet edildi

Hatay'da enkazda can kurtarmaya çalışan avukat Taslak'ın bir sosyal medya paylaşımı emniyete şikayet edildi. Avukat, susma hakkını kullandı. Eğer bakanlık izin verirse soruşturma açılacak

Fotoğraf: Reuters

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem Türkiye'nin 10 şehrinde yıkıma neden oldu.

Can kayıplarının sayısı henüz tam olarak bilinmiyor.

Depremin ardından arama-kurtarma ve yardım ekiplerinin enkaz bölgelerine hızlı bir şekilde ulaşamadığı, koordinasyonun yetersiz kaldığı ve teknik ekipman yetersizliği olduğu bölgelerdeki birçok kişi tarafından ifade edildi. 

Hatay'da çok sayıda can kaybına neden olan Rönesans Rezidans'ın enkazında gönüllü olarak arama-kurtarma faaliyetlerinde bulunan avukat Erol Taslak, öğlen saat 13.34'te Instagram hesabından "Herkesin sorduğu tek soru var şu anda: Devlet nerede" diye yazdı.

Bu paylaşımı gören bir takipçisi, herkes deprem bölgesine odaklanmışken aynı gün saat 21.55'te bu gönderiyi Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün kurumsal e-posta hesabına gönderdi ve onu ihbar etti.

Erol Taslak hakkında hemen bir tahkikat dosyası açıldı. Yöneltilen suçlama "Türk milletini, cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama"ydı.

Avukat Taslak, 30 yıllık Cumhuriyet Savcılığı'ndan sonra emekli olan bir hukukçu. Bu suçlamanın soruşturmaya dönüşmesi bakanlık iznine bağlı.

Bugün tahkikat için Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

Taslak, Güvenlik Şube Müdürlüğü Kamu Güvenliği Büro Amirliği'nde alınan ifadesinde susma hakkını kullandı ve gerekli görülmesi durumunda ifadesini savcıya vereceğini söyledi. 

İnsanların uzun süre boyunca "devlet nerede" diye sorduğunu hatırlatan Taslak, "Eleştiri suç oluşturmaz. Ben neyi nasıl yazacağımı biliyorum. Bu aslında devleti yanında hissetme ihtiyacının bir serzenişidir. Ama bir vatandaş yememiş-içmemiş ve bunu emniyete yetiştirmiş" dedi.

Günlerce enkazlarda çalışan ve çok sayıda insanın kurtarılmasına vesile olan Taslak'ın yeğeni, yeğeninin eşi ve yeğeninin iki çocuğuna ise ulaşılamadı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU