Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Ankara'da manipülasyonlar yapıldı

"Siyasi müdahalelerle bizim hareket alanımızı ve insanlara faydalı olabilme şansımızı kaybettirmek için Ankara'da manipülasyonlar yapıldı, yapılıyordu."

Fotoğraf: Twitter 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan, 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 10 ili etkiledi. Son verilere göre, 35 bin 418 kişinin yaşamını yitirdiği depremde 15 bin 505 kişi de yaralandı.

Depremden en çok etkilenen illerden Hatay'ın belediye başkanı Lütfü Savaş Halk TV yayınında açıklamalarda bulundu.

Depremin ilk günlderidne koordinasyonsuzluk yaşandığını kaydeden Savaş "İlk dört gün koordinasyonda problemler oldu, beşinci günden itibaren koordinasyonu sağladık. Şimdi birlikte çalışıyoruz. Onuncu günde iletişim yok hala. Afet çok geniş yere yayılmış ve yayılan bu afeti gerçekten de hep yerel hem genel ilk aşamada afetle baş edebilmek zor olabilir ama, ilerleyen günlerde birlikte çözebilmemiz lazımdı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savaş'ın açıklamalarından bir kısmı şöyle:

Maalesef son zamanlarda, yazdığımız resmi yazılar da cevap olarak dönmüyordu. Pozitif yazılar da pozitif gelmiyordu. Hatay'da bazı yapı stokları çok kötüydü, bunları sağlamlaştırmak gerekiyordu. Beş yıldır beklediğimiz kentsel dönüşümle ilgili yazılar vardı, ama maalesef 37 hektarlık bir alanımız var, bunlar için cevap alamadık. Başka şeyler de var. Siyasi müdahalelerle bizim hareket alanımızı ve insanlara faydalı olabilme şansımızı kaybettirmek için Ankara'da manipülasyonlar yapıldı, yapılıyordu.

"İzin vermediğim bir bina için beni suçlamaya kalktılar"

Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'la ilgili sözlerine de açıklık getiren Savaş şunları ifade etti:

Bu arkadaş Mimarlar Odası Başkanlığı yaptı uzun bir dönem. Gerçekten düzgün bir insandı, benim şahsi görüşüm. Bu adam, Karadağ'da da iş yapan bir insan. Onunla ilgili bir soru sordular bana. Ben depremin şiddetini anlattım. Suçlu arıyorsak her bileşenin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Ben şahsi fikrimi söyledim. Bir insan hata da yapabilir, ama bunun yargı olarak suçlu veya suçsuz olduğunu bize tespit etmesi lazım. Biz oturduğumuz yerden Ahmet böyle, Hüseyin böyle deme şansımız yok. Yapının iznini vermişiz gibi bir algı oluştu. Ben o zaman Antakya Belediye Başkanı'ydım. 2012 yılında bunun ruhsatı verilmiş, 2013 yılında açıldı. Benim uhdemde olmayan izin vermediğim bir bina için beni suçlamaya kalktılar. Ben depremi anlattım, 'Bildiğim kadarıyla düzgün bir insan' dedim. Benim bir ilgim yok.     

 

 

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU