Depremden 9 gün sonra yıkılan hastanenin enkazına gelen İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı'ya depremzedeler tepki gösterdi

Depremden 9 gün sonra hastanenin enkazına gelen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, vatandaşın tepkisiyle karşılaştı. Tosyalı, tepkiler üzerine olay yerinden uzaklaştı

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'ın İskenderun ilçesindeki İskenderun Devlet Hastanesi'nin eski SSK binasının A bloğu çöktü, B bloğundaysa büyük hasar oluştu. A blok içerisinde Cerrahi Yoğun Bakım, Koroner Yoğun Bakım ve Dahili Yoğun Bakım üniteleri bulunuyordu.

ANKA'da yer alan habere göre, enkazda çok sayıda hasta ve sağlık çalışanı olduğu öğrenildi. Bir o kadar da hasta ve sağlık çalışanının cansız bedenleri çıkarıldı. 

2012 yılında "depreme dayanaklı değil raporu" verilmiş

İskenderun merkezinde 1968 yılında yapılan A bloğun, 1992 yılında çalışma kapasitesi arttırıldığı, hastanenin resmi internet sitesinde ise ‘Hastane Tanıtım Sunumu'nun ‘Talepler' bölümünde, “2012 yılında hastanemiz A bloğunda yapılan ‘Deprem Dayanıklılık Testi' raporu olumsuz gelmiştir” ifadesi yer alıyor.

Belediye başkanı 9 gün sonra geldi, vatandaşlar tepki gösterdi

AK Parti'li İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, depremin 9. gününde yıkılan hastaneye il kez geldi.

Enkaz başında yakınlarının çıkarılmasını bekleyen acılı vatandaşlar ise belediye başkanına tepki gösterdi.

Belediye Başkanı'nın ise kendisine tepki gösteren vatandaşa, "Beni sinirlendirme" şeklinde karşılık verdiği iddia edildi. İddia üzerine vatandaşların tepkisi de arttı. Tosyalı, karşılaştığı tepki üzerine olay yerinden uzaklaştı.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU